L'Ajuntament de Montblanc redistribueix el cost dels càrrecs del govern per incloure el nou sou de l'alcade

Oriol Pallissó tindrà una dedicació del 95% amb un sou brut anual de 37.880 euros

Marc Vinya, Junts per Montblanc, Oriol Pallissó, ERC Montblanc, i Ramon de Domingo, Despertem Poble!,  davant de l'Ajuntament en la presentació del pacte de govern
Marc Vinya, Junts per Montblanc, Oriol Pallissó, ERC Montblanc, i Ramon de Domingo, Despertem Poble!, davant de l'Ajuntament en la presentació del pacte de govern | Albert Oliva
20 de juny del 2024
Actualitzat a les 11:51h

L'Ajuntament de Montblanc ha redistribuït el cost dels càrrecs del govern sense que afecti al pressupost municipal. De fet, el cost total del govern serà exactament el mateix que fins ara. El canvi es produeix després que l’actual alcalde, Oriol Pallissó, hagi deixat de ser diputat al Parlament de Catalunya. Fins ara, no tenia dedicació a l’Ajuntament de Montblanc per la seva condició de diputat, una situació que va canviar el passat 10 de juny, quan va deixar de ser-ho.

L’alcalde tindrà una dedicació del 95% amb un sou brut anual de 37.880 euros. Per fer-ho, els actuals regidors i regidores al govern han modificat les seves retribucions i dedicacions. El regidor i vicealcalde, Marc Vinya, passa de tenir una dedicació del 100% al 80%, i percebrà un sou brut anual de 31.900 euros. Els regidors Ramon de Domingo, Raquel Huguet i Gerard Ferré redueixen la dedicació del 50 al 45%, cobrant 17.950 euros bruts anuals.

Amb aquests canvis també s’ha reduït el cost màxim que poden percebre els regidors i regidores per assistència als òrgans col·legiats. Així, passa de 19.937,50 euros actuals als 17.950 euros de sou màxim brut a l’any. Aquest és el màxim que poden cobrar els regidors i regidores que no tenen dedicació i cobren per assistències, que són Pepe Ardila i Judit Pere. Es tracta d’un import, però, que en cap cas s’assoleix.

Assistència als plens

Pel que fa al cost de les sessions col·legiades, no s’ha modificat, de tal manera que els regidors i regidores a l’oposició tindran la mateixa retribució que tenen fins ara per assistir als plens o a les juntes informatives. Aquests canvis s’aprovaran al ple municipal de la setmana vinent i entraran en vigor l’1 de juliol.

L’alcalde, Oriol Pallissó, ha destacat que "som el govern més transparent, i ho demostrem explicant a la ciutadania tots els canvis i el cost del govern". Ha afegit que "un govern amb la dedicació d’aquest equip no hi havia sigut mai a l’Ajuntament de Montblanc".