Cambrils aprova els pressupostos multiplicant per deu el capítol d'inversions

El ple de l'Ajuntament de Cambrils dona llum verda als nous pressupostos que ascendeixen a més de 53 milions d'euros

El ple de l'Ajuntament de Cambrils ha aprovat els pressupostos per al 2024.
El ple de l'Ajuntament de Cambrils ha aprovat els pressupostos per al 2024. | Ajuntament de Cambrils
17 d'abril del 2024
Actualitzat a les 10:10h

L'Ajuntament de Cambrils ha donat llum verda als pressupostos per a l'exercici 2024 amb un import de 53.363.179 euros, el que significa un augment d'uns cincmilions d'euros en comparació amb l'any anterior.

L'aprovació dels comptes s'ha dut a terme durant el Ple Municipal celebrat el dimarts, 16 d'abril, i valida les polítiques que el govern local vol implementar, les quals divideix en tres grans àrees: les persones, la ciutat i l'impuls econòmic.

Pel que fa a la prioritat de les persones, l'alcalde Alfredo Clúa va destacar la importància de governar amb polítiques inclusives, assegurant equitat i igualtat d'oportunitats. En aquest sentit, Clúa creu que aquesta línia es veu reflectida en l'ampliació dels serveis d'ajuda en salut a domicili amb el programa 'Temps per cures', així com en la millora de l'oferta de formació ocupacional per reintegrar els joves al món laboral i en la millora de les instal·lacions dels centres cívics.

Pel que fa a la ciutat, l'atenció se centra en el manteniment de carrers, edificis i serveis municipals. El pressupost permetrà millorar el servei de neteja, reforçar el manteniment dels parcs i jardins i agilitzar les reparacions municipals, tot amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels ciutadans.

Quant a la dinamització econòmica, l'objectiu del govern cambrilenc és crear un entorn favorable per a sectors com el turisme, l'hoteleria, el comerç i la indústria. Segons Clúa, "un ajuntament no ha de posar impediments a la creació d'empreses, al treball honrat o a la creació de llocs de treball" i l'objectiu serà diversificarl'economia i promoure noves activitats per generar ocupació.

Un aspecte rellevant dels nous pressupostos és l'increment significatiu en el capítol d'inversions, que s'ha multiplicat per deu, arribant a més d'1.820.000 euros. Aquesta inversió es destinarà a projectes com la creació de nous aparcaments dissuasius, l'adequació de la RamblaJaume I i l'avinguda de l'Esport, la millora dels edificis escolars i dels centrescívics, entre altres.