L'Arboç proposa el desviament de la carretera N-340 en paral·lel a les vies del tren de l'R4 de Rodalies

L'Ajuntament de l'Arboç presenta diverses al·legacions a l'avantprojecte de Pla Territorial del Penedès

Vista aèria de l Giralda, la N-340  i la línia de Rodalies
Vista aèria de l Giralda, la N-340 i la línia de Rodalies | AA
18 de juny del 2024
Actualitzat el 19 de juny a les 9:11h

L'Ajuntament de l'Arboç va presentar el passat 7 de juny un seguit d'al·legacions fonamentals a l'avantprojecte de pla territorial del Penedès. Aquestes al·legacions es basen en la necessitat de protegir el territori i millorar la mobilitat i la seguretat a la comarca

Desviament de la N-340: L'Ajuntament proposa un nou tram al desviament de la N-340 que passi pel costat de les vies del tren de la línia R4 de Rodalies. L'alternativa proposada a l'avantprojecte del pla territorial va paral·lela a l'actual traçat de la N-340. Aquesta solució, no només no resoldria els problemes de molèsties i sorolls causats pel trànsit rodat, sinó que també tancaria i ofegaria la part del municipi que dona al pantà del Foix.

Plantes Solars Fotovoltaiques (PSFV): Modificar l'estudi de PSFV al voltant del polígon del Foix per classificar la zona de la riba esquerra de la riera de Marmellar com a no apta per a la instal·lació de PSFV. Aquesta mesura busca protegir la vista des del balcó de la Badalota i preservar el paisatge vinícola del nostre territori.

Construcció d'una rotonda a l'N-340: L'Ajuntament proposa la construcció d'una rotonda a l'altura de l'escola Camp Joliu. Aquesta mesura milloraria la seguretat del transport escolar, així com dels camions i treballadors que accedeixen a les empreses d'aquesta zona i al pàrquing de caravanes.

Xarxa ciclista: Es proposa incorporar un tram de xarxa ciclista existent entre els nuclis de Sant Miquel i Casa Roja, connectant-lo amb el camí municipal que uneix Llorenç del Penedès i l'Arboç. A més, es proposa un nou tram que enllaci la xarxa de carrils bici amb la zona d'Idiada 2 i l'Arboç.

Amb aquestes al·legacions, l'Ajuntament aposta per la millora de les infraestructures de transport i mobilitat al Baix Penedès i la sostenibilitat, sempre respectant les característiques pròpies del territori. A més, aposta per la reindustrialització de la comarca com una prioritat, però respectant al màxim el territori i les seves característiques pròpies, les quals fan de la nostra comarca un territori amb singularitat.

Arxivat a