Els caps de llista per Tarragona per al 12-M ja han votat i fan una crida a la participació

Els candidats tarragonins demanen una participació massiva en les eleccions d'aquest diumenge 12 de maig

Més de 600.000 tarragonins i tarragonines estan cridats a les urnes aquest diumenge 12 de maig.
Més de 600.000 tarragonins i tarragonines estan cridats a les urnes aquest diumenge 12 de maig. | ACN
12 de maig del 2024
Actualitzat a la 13:13h

Més de 600.000 tarragonins i tarragonines estan cridats a les urnes aquest diumenge 12 de maig. Concretament són 603.688 ciutadans i ciutadanes, que elegiran els 18 representants de Tarragona al Parlament de Catalunya. Divendres es va posar punt final a la campanya electoral i aquest diumenge al matí els candidats de la demarcació han exercit el seu dret a vot, fent una crida a una alta participació.

La candidata d'ERC per Tarragona, Raquel Sans, ha exercit el seu dret a vot a l'Institut Tarragona. Acompanyada de la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, i la portaveu republicana a l'Ajuntament, Maria Roig. En aquest sentit, Sans ha assenyalat que "és un dia importantíssim pel futur de les nostres comarques i pel futur de Catalunya, per això és molt important que la gent participi”.

Per la seva banda, la socialista Rosa Maria Ibarra ha votat a Valls, concretament a l'Escola Enxaneta de la capital de l'Alt Camp. Ibarra, que aspira a que el PSC sigui la força més votada a les comarques tarragonines, ha manifestat que "espero que sigui un dia tranquil, en què tothom voti i expressi la seva voluntat". Em aquest sentit, Ibarra confia que la majoria de ciutadans apostin per "passar pàgina".

Mònica Sales, cap de llista de Junts, ha dipositat el seu vot a l'Escola Daniel Mangrané de Jesús, a Tortosa, acompanyada de bona part de la seva família i candidats ebrencs. Després de votar, Sales ha fet "una crida a la participació", esperant que la ciutadania "en faci confiança". Així mateix, ha desitjat que aquesta sigui una gran jornada electoral.

Yolanda López, cap de llista de Comuns Sumar, ha votat al Vendrell, ciutat on resideix i és regidora de l'Ajuntament. Ho ha fet a l'Eina de la capital del Baix Penedès, on ha assegurat que "animem a la participació i que tothom vagi a votar, ja que és la manera que la ciutadania demostri quina és la seva voluntat pel futur de Catalunya".

El candidat de la CUP a Tarragona, Sergi Saladié, ha dipositat el seu vot a Vandellòs, la seva localitat natal. Des d'allà, ha fet una crida a la participacio en aquesta jornada electoral. En aquest sentit, el cap de llista cupaire ha afirmat que "cal que omplim les urnes amb vots que defensin la terra i la dignitat de les treballadores dels Països Catalans".

Per la seva banda, Matías Alonso, cap de llista de Ciutadans, ha votat al Vendrell, concretament al CGA García Lorca. El candidat taronja, ha fet una crida a la participació, espera que els votants taronges els facin confiança per mantenir la seva representació, tot i les enquestes no es són gens favorables.

El cap de llista del Partit Popular per Tarragona, Pere Lluís Huguet, ha votat a l'escola General Prim de Reus. Huguet, que aspira a recuperar la presència del PP a la demarcació, ha assenyalat que "el més important és tenir una bona participació i que la gent pugui escollir els seus representants al Parlament de Catalunya, per tant, com més participació, millor".