Els Comuns donen el tret de sortida a la campanya electoral des de Reus amb Jéssica Albiach

Albiach assegura que no acceptaran cap pacte amb Junts i demana a Pedro Sánchez que «és el moment de resistir» davant l'extrema dreta

Han acompanyat Albiach els candidats per Tarragona Yolanda López i Mario Téllez
Han acompanyat Albiach els candidats per Tarragona Yolanda López i Mario Téllez | Laia Solanellas
25 d'abril del 2024
Actualitzat el 26 d'abril a les 10:47h

De cara a les eleccions del 12-M, ja sota el paraigua de Comuns Sumar, la candidata al Parlament, Jéssica Albiach, ha donat el tret de sortida a la campanya electoral en un acte celebrat aquest dijous 25 d'abril, a la Torre del Cambrer de Reus. L'han acompanyat la cap de llista a la demarcació de Tarragona, Yolanda López, i el número dos de la candidatura, Mario Téllez; així com els candidats a les comarques gironines, Eloi Badia, i de Lleida, l'Alt Pirineru i Aran, Elena Ferré. 

Convençuts de sortir a guanyar, la líder dels Comuns ha assegurat que el seu és un "govern sense dreta" i que "no faran cap acord amb Junts, de fet, volen que es quedi fora del Govern". Així mateix, ha reivindicat que "l'únic vot progressista i segur" per tenir un govern sense "la refundació de la convergència" i "per avançar cap a una Catalunya més verda i feminista" és el de Comuns Sumar.

També, Albiach ha apuntat que "la seva presència és garantia d'un Govern de progrés" i ha adreçat unes paraules a Pedro Sánchez, Yolanda Díaz i els membres del govern de coalició de l'estat: "És el moment de resistir, aguantar i plantar cara a l'extrema dreta i les seves mentides", després que el cap de l'executiu espanyol anunciés en una carta que està valorant plegar arran de la denúncia contra la seva dona, Begoña Gómez.

jessica albiach comuns inici campanya reus eleccions 12 m laia solanellas nacio
Els Comuns han escollit la capital del Baix Camp per iniciar la campanya electoral, amb Jéssica Albiach al capdavant. Foto: L.S

Defensar la democràcia

En l'acte inicial de campanya, la cap de llista dels Comuns ha fet un clam perquè "l'esquerra surti i passi a l'ofensiva per defensar la democràcia" i ha enumerat els principis sobre els quals volen sostenir la seva proposta electoral. "Que Catalunya obri un nou capítol de la seva història: blindar serveis públics, feminisme, economia verda i justa, habitatge per a tothom..." són alguns d'aquests punts.

Per al grup que lidera Jéssica Albiach, "la Catalunya que ve" implica protegir els recursos naturals, construir plaques solars, reduir les ràtios a les escoles públiques, cuidar el català i la cultura i posar fre als lobbies i poders econòmics.

Quant al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, els Comuns han carregat contra el Govern de Pere Aragonès per les últimes notícies relatives al Hard Rock, per donar llum verda al macroprojecte. També, la cap de llista per la demarcació, Yolanda López, ha reclamat que "el territori no té un servei de transport públic a l'alçada de les seves necessitats" i ha apostat per una economia verda amb empreses menys contaminants i "llocs de treball de qualitat i ben remunerats".

mario tellez comuns tarragona eleccions 12 m laia solanellas nacio
Téllez ha exposat com a prioritats del programa electoral la sanitat i l'educació. Foto: L.S.

Sobre un altre dels temes claus que impacten directament a la zona, com és la gestió de l'aigua, el número 2, Mario Téllez, ha afirmat que "acabaran amb la sobreexplotació dels recursos". Entre les prioritats del partit ha destacat, així mateix, l'accés a l'habitatge, amb preus congelats en zones tensionades i augmentant el parc públic; actuar davant el tancament de centres educatius públics i acabar amb la mercantilització de la sanitat.