El Consell Comarcal del Baix Penedès aprova la remodelació de les depuradores del Papiolet i la Torregassa

La sessió va servir també per aprovar la Declaració de Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) de l'Església de Santa Eulàlia de Banyeres del Penedès

Ple del Consell
Ple del Consell | CCBP
28 de juny del 2024
Actualitzat a les 8:19h

El Consell Comarcal del Baix Penedès ha celebrat aquesta setmana  el  darrer ple ordinari abans del parèntesi estival  per donar compte i aprovar diversos punts entre els quals destaquen l'aprovació per majoria absoluta del projecte inicial de remodelació dels sistemes de sanejament del Papiolet i la Torregassa, barriades pertanyents a Sant Jaume dels Domenys. Aquesta actuació vol completar les instal·lacions de pretractament i tractament primari que es van posar en funcionament l'any 2019 amb la instal.lació de depuradores convencionals augmentant la depuració de l'aigua que s'hi tracta i que donarà servei a les barriades del Papiolet, la Torregassa i el Papagai. 

El ple també va servir perquè el president Ramon Ferré donés compte de la finalització del període de presentació d'ofertes de la licitació del nou contracte de servei de recollida i transport de residus municipals, gestió de deixalleries i educació ambiental del Consell Comarcal. Ferré va informar que s'hi han presentat dues empreses, una per cada lot ofertat i que si tot és correcte ja podran començar a oferir el servei aquest mateix any 2024. Aquest és un pas molt important perquè la comarca millori els números de recollida selectiva de residus.

Per altra banda, també es va aprovar per unanimitat de tots els grups comarcals la  Declaració de Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) de l'edifici de l'església de Santa Eulàlia de Banyeres del Penedès. Aquesta declaració protegeix el patrimoni històric i artístic d'aquest poble i de la comarca, destacant la seva importància cultural.

Arxivat a