La CUP qualifica el Hard Rock de «projecte fantasma» i critica l'aposta econòmica del Govern

Eloi Redón, número 2 per Tarragona, reclama a Aragonès «tornar a la casella de sortida» per revocar l'acord sobre el projecte

L'inici de la campanya electoral del 12-M anirà marcada per la renovació de l'acord del Hard Rock
L'inici de la campanya electoral del 12-M anirà marcada per la renovació de l'acord del Hard Rock | ACN / Mar Rovira
25 d'abril del 2024
Actualitzat a les 9:37h

Seguint les declaracions que Aturem Hard Rock havia fet aquest dimecres 24 d'abril a l'ACN, el número 2 de la candidatura per Tarragona de la CUP, Eloi Redón, també es va pronunciar, des del Casal Despertaferro de Reus, en contra de la decisió del Govern de la Generalitat de tirar endavant el projecte, tot i haver-se donat a conèixer la caducitat dels contractes.

Redón ha refermat la valoració del partit pel que fa a "l'oportunitat d'or que tenia Pere Aragonès per aturar el Hard Rock" i que, per tant, consideren que "ha demostrat que era una qüestió de voluntat política i que l'ha apuntalat una vegada més", tot i no contemplar una partida específica en la proposta de pressupostos.

Així mateix, el cupaire ho atribueix a interessos econòmics, així com "del PSC i la patronal turística", ja que l'acord de Govern s'hauria aprovat just abans del pacte públic amb el Partit Socialista. Eloi Redón ha criticat, també, que "el document de l'acord del 27 de febrer del 2024 es va publicar al web del Govern, però sense el punt sobre la modificació per deixar sense efecte el contracte de compliment del Hard Rock".

Contractes caducats des de fa 4 anys

Segons la CUP, "el contracte de compra-venda dels terrenys entre la Caixa i l'Incasòl es va assingar el 2014 i aquest establia una clàusula per la qual l'opció de compra es podia exercir fins al 6 de març del 2020". Per això, denuncien que estaven caducats des de fa quatre anys.

"Aquests contractes no servien absolutament per res, eren paper mullat perquè el Govern els ha deixat sense efecte", assegura Redón. Així, des del partit reclamen a Aragonès que "torni a la casella de sortida -del 2016- i revoqui l'acord o, almenys, el segon punt en què insta l'Incasòl a tornar a formalitzar els contractes".

En la roda de premsa, el núm. 2 de la candidatura també ha carregat contra els altres partits afirmant que "l'única aposta que tenen pel Camp de Tarragona sigui un projecte totalment fantasma diu molt de quina és la seva proposta política pel territori".

En el cas del Hard Rock, el projecte d'un macrocasino, tot està paralitzat a l'espera dels resultats electorals, el Govern que es formi i els futurs pressupostos que s'aprovin. "A la CUP no hem parlat de línies vermelles, però si volem tirar endavant una nova legislatura i volen comptar amb la nostra participació, caldrà fer un canvi radical en aquestes polítiques", ha conclòs Eloi Redón.