Dolors Vázquez i Albert Piñol, segon i tercer lloc de la llista electoral d'Ara Reus

El partit encetarà la precampanya pròpiament dita aquest dijous amb una conferència de ciutat

08 de febrer del 2023
Actualitzat el 23 de febrer a les 11:51h

Després de confirmar Daniel Rubio com a futur cap de llista d'Ara Reus, el partit ha fet públics ara els següents dos llocs de la butlleta. La segona plaça l'ocuparà Dolors Vázquez, l'actual regidora de Seguretat i Convivència. Repetirà al segon lloc de la llista que ja va ocupar l'any 2019.

 

Jurista de formació i advocada de professió, té un postgrau en Mediació. En l'àmbit del dret ha exercit i ha ensenyat en matèries com violència masclista o dret penal. Ha sigut professora i responsable del màster d'Accés a l'Advocacia a l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Reus.

 

Darrere seu, al tercer lloc de la llista, hi anirà Albert Piñol Sardà, de qui el partit destaca l'ascendència política familiar. És fill de Dolors Sardà, qui va ser regidora al consistori entre el 2007 i el 2019 amb CiU. Quan el pacte amb el PP va permetre a les dues formacions accedir al govern municipal l'any 2011, Sardà va ocupar la regidoria d'Educació.

 

Piñol va estudiar Gestió i Organització dels Recursos Naturals i Paisatgístics a l'Institut d'Horticultura de Reus i a la Universitat de Lleida. L'any 2009 va crear l'empresa Agronova i ha anat alternant diferents projectes empresarials al llarg dels anys, segons se subratlla des del partit.

 

Ara Reus enceta la seva precampanya

Com la resta de formacions, Ara Reus posarà en marxa la precampanya electoral amb una conferència de ciutat aquest dijous, nou de febrer, a la Sala Santa Llúcia. Serà a les vuit del vespre i l'acte servirà per presentar formalment Daniel Rubio com a futur alcaldable del partit local a l'alcaldia de la ciutat. A la xerrada d'aquest dijous, l'actual regidor de Recursos Humans i Medi Ambient, i també tercer tinent d'alcalde, plantejarà els seus objectius per al pròxim mandat.

 

L'acte comptarà amb la intervenció del president d'Ara Catalunya, Josep Maria Pujol. Precisament l'estructura nacional del partit ha servit a la formació per arribar a municipis on no tenia presència. Tot i que no s'ha implantat a tot arreu, el pacte signat amb el PDECat perseguia precisament aquesta voluntat.

 

En clau municipal, aquesta setmana passada Ara Reus ha posat en marxa una campanya de carpes informatives «que recorrerà tots els barris de la ciutat». Segons afirmen, volen acostar-se a la ciutadania «per tal d'escoltar de primera mà les seves necessitats». Amb l'acte d'aquest dijous, el partit serà el segon soci del govern de Reus que enceta, formalment, els actes de precampanya.

 

Junts per Reus va fer-ho la setmana passada, escenificant el relleu que Teresa Pallarès pren de Carles Pellicer. Ho van fer en un teatre Bartrina ple de gom a gom i amb quadres destacats del partit a escala catalana. Aquesta setmana és Ara Reus qui escenificarà la seva posada en marxa a la Sala Santa Llúcia.

 

La setmana vinent s'hi sumarà ERC, amb una conferència de ciutat a càrrec de la seva futura candidata a l'alcaldia, Noemí Llauradó. Abans d'aquest seguit d'actes, la primera onada d'evidències que arrencava pròpiament la precampanya va ser la confirmació de caps de llista. Després de l'acte públic de la CUP el cap de setmana passat, tots els partits del plenari reusenc ja han fet el pas.

 

S'ha produït una situació destacable, i és que Ara Reus és dels pocs partits que no ha canviat el cap de files. De fet és l'únic, dels que s'han anunciat fins ara, que compta amb un home al capdavant de la llista electoral.