Aquest divendres, el jutjat d'Instrucció número 1 de Tarragona decretava l'obertura de judici oral del cas Inipro. Les reaccions per aquest judici de presumptes irregularitats a l'Institut Municipal de serveis Socials de Tarragona entre els anys 2010 i 2012 en l'adjudicació d'un contracte de 276.000 euros a l'empresa Inipro.
La CUP, ERC i Junts han estat els primers a reaccionar a l'obertura del judici oral del cas Inipro, contra l'exalcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i els altres vuit acusats.
En aquestes reaccions, on el partit cupaire actua d'acusació popular en el cas, han demanat la dimissió com a consellers municipals de Ballesteros i Begoña Floria, tots dos del PSC, i acusats en el cas.
Aquest matí de dissabte, el govern municipal de Tarragona ha fet un comunicat respecte d'aquests fets. El portaveu Manel Castaño ha fet una roda de premsa on ha seguit la línia de la resta de grups municipals que han expressat la seva paraula.
El consistori demana la dimissió de Ballesteros i Floria
L'equip de govern de l'Ajuntament de Tarragona ha fet un manifest a la vista de la interlocutòria de la fase del judici oral del cas Inipro. En aquest escrit, mostren «la nostra preocupació pel perjudici que suposa a la imatge d'aquest consistori i de tots els consellers que mai han demostrat cap altre afany més enllà de treballar per la ciutat».
Uns fets que es remunten a principi de la dècada passada. El cas Inipro jutja uns presumptes delictes de malversació de diners públics de l’Institut Municipal de Serveis Socials. El jutge que instrueix el cas atribueix a l'exalcalde i actual conseller, a una consellera i a diferents membres del PSC.
«La gravetat dels fets objecte d’acusació, configurats com a delictes de malversació, prevaricació, suborn i altres, van comportar un perjudici per l’Ajuntament de Tarragona de 276.157,31 euros», expliquen en el comunicat.
El govern tarragoní no oblida que els fets que, presumptament es van cometre, van succeir en plena crisi econòmica i «amb uns diners destinats a la integració de les persones migrades vingudes a la ciutat».
«És voluntat ferma del Govern del Canvi treballar des de la integritat, l'honestedat i l’exemplaritat, i denunciar totes aquelles conductes que impliquin la presumpció de delictes contra l'interès públic en l'exercici de la responsabilitat institucional que ens ha atribuït la ciutadania de Tarragona», anuncien.
Per tot plegat, l'Ajuntament de Tarragona s'ha personat en aquest cas i demanen a les persones encausades que integren el consell Plenari com a representants de la ciutadania que assumeixin la seva responsabilitat política i han de dimitir de les seves funcions.