El PSC de Reus promet una aplicació per contactar amb la Guàrdia Urbana i més agents

Sandra Guaita hi suma actuacions en urbanisme i la recuperació dels agents cívics per reduir la sensació d'inseguretat

El PSC de Reus ha presentat, aquest dimarts, les principals promeses en seguretat ciutadana
El PSC de Reus ha presentat, aquest dimarts, les principals promeses en seguretat ciutadana | Jordi Olària Gras
16 de maig del 2023
Actualitzat a les 18:51h
El PSC de Reus s'ha compromès, aquest dimarts, a implantar Reus Segur, una aplicació mòbil de contacte directe entre la ciutadania i la Guàrdia Urbana. Es tracta d'una mesura que també ha anunciat algun altre partit, ja que, a Catalunya, hi ha diversos municipis on ja funciona. L'alcaldable socialista, Sandra Guaita, ha presentat la proposta acompanyada d'altres mesures, com l'increment de la plantilla de la Guàrdia Urbana o reclamar més dispositius dels Mossos d'Esquadra.

Segons ha exposat, "clicant un botó pots contactar directament amb els serveis d'emergències", fet que considera especialment útil en casos de furts o, fins i tot, de violència de gènere. Aquesta aplicació permetria contactar amb la Guàrdia Urbana, que oferiria una resposta immediata sobre la situació o la disponibilitat per actuar-hi. Precisament per això, Guaita subratlla que cal garantir l'increment de la plantilla policial de Reus.

Com a ciutat de poc més de 100.000 habitants, recordat que el cos hauria de comptar amb uns 190 agents, "però en falten almenys 40", ha recriminat. L'augment policial ha d'anar en consonància amb "un increment dels dispositius dels Mossos d'Esquadra", segons ha plantejat. Exposa que, al Baix Camp, hi ha quatre patrulles de la policia catalana als carrers, dues de les quals, es queden a Reus.

Una xifra que aposta per incrementar a través d'acords amb la Generalitat com, segons afirma, ja ha passat a altres municipis i comarques catalanes. Pel que fa a la sensació de seguretat a Reus, subratlla la necessitat de treballar-la des de l'urbanisme, vetllant perquè no hi hagi zones fosques, per exemple.

També des del civisme a través de campanyes i d'una altra de les promeses del seu programa electoral, la recuperació dels agents cívics que ja s'havien impulsat en els darrers mandants del PSC a l'Ajuntament. Es tractaria de personal civil que vetllaria per evitar les conductes incíviques que, segons Guaita, també incrementen la sensació d'inseguretat ciutadana.