ERC acusa Viñuales de fer «bomba de fum» en el cas sobre el presumpte espionatge a l'Ajuntament

El grup municipal d'ERC va reclamar una Junta de Portaveus per esclarir unes informacions publicades i, asseguren, que Alcaldia ha rebutjat la petició

Maria Roig, portaveu d'ERC, continua exigint explicacions a Viñuales pel cas de presumpte espionatge.
Maria Roig, portaveu d'ERC, continua exigint explicacions a Viñuales pel cas de presumpte espionatge. | TarragonaDigital
06 d'agost de 2024, 08:53

El grup d'ERC a l'Ajuntament de Tarragona ha enviat un comunicat on ha informat que l'alcalde, Rubén Viñuales, ha refusat la proposta de convocatòria de Junta de Portaveus per esclarir les informacions aparegudes fa uns dies sobre el cas de presumpte espionatge al consistori, una decisió que els republicans han titllat de "lamentable".

Maria Roig,portaveu del Grup Municipal d'ERC, ha afegit que "l'alcalde Viñuales ha de donar la cara, no es pot amagar davant d'unes informacions preocupants que indiquen que, presumptament, l'espionatge va començar durant una reunió al seu despatx. Mereixem que expliqui la seva versió".

Els republicans també critiquen que, en la resposta d'Alcaldia, es deixa entreveure que aquest tema no és prou important, ja que "podria donar pàbul a qualsevol ocurrència i desvirtuar i menysvalorar les Juntes de Portaveus". Roig ha expressat que "que el principal partit de l'oposició no es mereix aquest tracte per demanar la versió de l'alcalde", i ha afegit en el mateix escrit que "s'està menyspreant a tots els portaveus" amb aquesta decisió.

Roig ha recordat part de "la gravíssima informació" publicada pel mitjà Porta Enrere, que "realment ens preocupa". Segons l'article, un pèrit informàtic va determinar que el mòbil d'una treballadora va presentar una activitat sospitosa i uns esborraments d'informació compatibles amb la instal·lació d'un presumpte programa espia, que hauria permès les escoltes i l'espionatge. 

La portaveu ha afirmat que tornaran a reclamar una Junta de Portaveus perquè el Grup Municipal té diverses preguntes per fer a l'alcalde, com ara si és cert que Viñuales va ordenar retirar els mòbils de la reunió i per què, o per què l'alcalde no confiava en els alts càrrecs i funcionaris amb qui es va reunir el 29 de gener.

Finalment, Roig ha destacat que "hi ha decisions de l'alcalde que costa d'entendre, les haurà d'argumentar molt bé perquè ara mateix el cas de l'espionatge s'està embolicant fort, no ens encaixa res i la bomba de fum de Viñuales encara ens preocupa encara més".