ERC Reus promet invertir mig milió d'euros l'any en rehabilitació d'habitatge

Proposen construir ascensors exteriors en alguns edificis i rehabilitar i millorar façanes i tancaments

Consideren que cal començar a actuar al barri Fortuny
Consideren que cal començar a actuar al barri Fortuny | ERC Reus
04 de maig del 2023
Actualitzat a les 16:32h
L'alcaldable d'ERC a Reus, Noemí Llauradó, ha anunciat aquest dijous una nova promesa electoral, la d'invertir dos milions d'euros en els pròxims quatre anys per rehabilitar i millorar el parc d'habitatge de la ciutat. Es tracta d'un pla d'actuació que té per objectiu zones com el barri Fortuny, el d'Horts de Miró, el del Carme, el nucli antic o la zona de la Pastoreta. Són les zones on han detectat que hi ha més habitatges en situació d'envelliment.

Ha apuntat que, de mitjana, els habitatges de Reus tenen 48 anys i, segons el cens, un 2,2% del total es pot considerar envellit. Això vol dir, segons ha exposat Llauradó, "que necessita les actualitzacions de les normatives en temes com les instal·lacions, l'eficiència energètica o l'accessibilitat". Una de les mesures que plantegen és la instal·lació d'ascensors exteriors en edificis que no tenen espai per ubicar-ne al forat de l'escala.
 

ERC proposa instal·lar ascensors a l'exterior dels edificis que no poden ubicar-lo dins Foto: ERC Reus

 

Ascensors exteriors als pisos antics i rehabilitació de façanes

Posant d'exemple alguns blocs del barri Fortuny —on consideren que hi ha més urgència en aquest àmbit—, la proposta republicana consisteix a actuar-hi en diferents fronts. Per una banda, amb la construcció d'aquests ascensors que donarien accés als pisos a través del balcó. A més, també es preveu actuar a la façana per rehabilitar-la i millorar els tancaments dels habitatges per optimitzar l'eficiència energètica.

Llauradó subratlla que "hi ha moltes persones grans que, el fet de no disposar d'ascensor, impossibilita que puguin baixar al carrer i relacionar-se, amb tot el que això comporta per a la seva qualitat de vida". Segons ha plantejat, l'aportació de l'Ajuntament en aquest paquet de mesures seria de mig milió d'euros cada any. "Amb aquesta rehabilitació buscarem aquesta accessibilitat, garantir l'eficiència energètica i reformar les façanes", ha detallat.

Per aconseguir-ho, ha explicat, volen treballar des de la regidoria d'Habitatge, però també la d'Urbanisme, Benestar Social o Sostenibilitat. Tot plegat ha de servir per assolir quatre objectius, "millorar l'accessibilitat, l'eficiència energètica i la qualitat de vida de les persones que hi viuen, i regenerar urbanísticament aquests barris". Amb aquest plantejament, ha afegit Llauradó, els pisos serien atractius per a possibles nous veïns.

"Som a una zona amb equipaments públics d'altíssim nivell, de molta qualitat, i les persones que hi viuen podrien aprofitar-los molt més". Aposten per treballar el projecte amb altres administracions, com el Govern català. A Noemí Llauradó l'ha acompanyat, aquest dijous, Marina Berasategui, número cinc de la llista d'ERC i, actualment, regidora d'Urbanisme i secretària d'Habitatge de la Generalitat.