Junts es bolca en la candidatura de Pallarès a Reus en el primer míting preelectoral

L'acte ha combinat el to de comiat a Carles Pellicer amb el relleu que prendrà Teresa Pallarès al capdavant de la llista electoral

31 de gener del 2023
Actualitzat el 23 de febrer a les 11:52h

El Teatre Bartrina de Reus ha fet el ple en l'acte de presentació de Teresa Pallarès com a futura alcaldable de Junts per Reus. Ha rebut, entre el públic, el suport de les principals cares del partit a la comarca. Sobre l'escenari l'han acompanyat pesos pesants de la formació com Jordi Turull o Xavier Trias i Montserrat Vilella, a més de l'actual alcalde de Reus, Carles Pellicer.

 

L'acte l'ha obert l'exregidora de Benestar Social i directora general de l'Autonomia Personal i Discapacitat de la Generalitat mencionant la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea. Després del primer aplaudiment del vespre, Montserrat Vilella ha seguit enumerant tres qualitats que considera necessàries per a una alcaldia: compromís, eficàcia i proximitat. Ha posat Jordi Turull com a exemple de compromís, a Xavier Trias d'exemple d'eficàcia i a Carles Pellicer com a exemple de proximitat.

 

Ha reclamat que «ja és hora» que Reus tingui una alcaldessa, una situació que és més que probable tenint en compte les caps de llista anunciades. Teresa Pallarès en concret suma, segons ha destacat Vilella, compromís, eficàcia i proximitat. Ha conclòs el seu parlament posant-se «al servei» de la futura candidata i del seu projecte.

 

La garantia de continuïtat del projecte de Junts

El segon parlament del vespre ha anat a càrrec de Jordi Turull, secretari general de Junts per Catalunya. Ha començat recordant que, al mateix teatre Bartrina, va prendre part d'un acte «l'endemà de sortir de la presó». «Reus fa molt de goig gràcies a l'empenta de la seva gent i de les seves institucions», ha sentenciat, per acabar dirigint un agraïment a Carles Pellicer.

 

Encara dirigint-se a l'alcalde, considera que la política municipal és «la més agraïda, però també la més exigent» per la proximitat que permet mantenir amb la ciutadania. Pel que fa a Pallarès, ha sentenciat que és la millor garantia de continuïtat del projecte de Pellicer. «És una persona que l'hem volgut a tot arreu, al Parlament, a la delegació del Govern, al partit...», ha subratllat.

 

Malgrat aquests càrrecs, ha afegit, «moltes vegades et diu que no pot venir, perquè per ella, primer és Reus». Ha tancat el parlament assegurant a Pallarès que «guanyaràs» les eleccions municipals i demanant al públic que, el 28 de maig, «l'ajudeu». Encara amb el rerefons dels comicis ha donat pas a Xavier Trias.

 

Qui serà candidat de Junts a Barcelona ha qualificat el míting d'aquest vespre com «un acte per fer partit». També considera que la política implica «haver de fer allò que no voldries fer» en situacions com, segons ha mencionat, quan s'hereta un dèficit municipal. L'any 2011, ell i Pellicer van aconseguir simultàniament les respectives alcaldies, com ha recordat.

 

«D'adversària a companya de partit»

Del batlle reusenc n'ha destacat «la capacitat de pactar» i li ha agraït la trajectòria com a alcalde per passar-li la paraula. Carles Pellicer ha arrencat recordant les conferències que va pronunciar els anys 2020 i 2020, El futur és avui i Creure en el futur de Reus respectivament. Ha insistit que manté el que va plantejar, que cal dirigir la ciutat amb «reusenquisme, esforç, constància, proximitat, participació, servei a la ciutadania i lideratge».

 

Ha reivindicat haver desenvolupat projectes malgrat la crisi econòmica, política i pandèmica. Subratllant, a més, que deixarà l'alcaldia amb iniciatives plantejades que haurà d'executar el pròxim govern. «El mes de juny deixaré l'alcaldia i ho faig content», ha sentenciat.

 

«Estic content, però se'm fa estrany», ha admès, pel fet de presentar una altra persona com a futura candidata després de tants cicles electorals sent-ho ell. Sense deixar el to de comiat polític ha agraït la feina feta a l'Ajuntament a Montserrat Vilella. També a Jordi Turull en clau de país, a qui ha aplaudit amb un «gràcies pel que heu fet».

 

Ha explicat que té Xavier Trias com un «referent polític». De fet, li ha atribuït la capacitat d'haver canviat Barcelona i els ànims dels seus ciutadans simplement anunciant que es presentava. La darrera part del parlament l'ha dedicat a elogiar Teresa Pallarès, de qui ha recordat que «ha passat de ser adversària meva a l'Ajuntament a ser companys de partit».

 

S'ha referit a l'etapa de la futura candidata a les files del PSC, tant a l'Ajuntament de Reus com en càrrecs estatals. L'ha definit com «una persona sòlida, preparada, amb experiència política i professional contrastada». «Una persona que sap com guanyar eleccions i fer-ho amb mi, la millor candidata per aquesta gran ciutat», ha conclòs.

 

Pallarès pren el relleu de Pellicer

Ha dipositat en Pallarès «tota la meva confiança, li dono tot el meu suport i em poso a la seva disposició». Qui serà alcaldable de Junts per Reus ha començat agraint els suports rebuts i la confiança que li han mostrat els que l'han precedit a l'escenari. Ha seguit pels càrrecs públics i futurs candidats del partit, i per la presència de representants d'entitats veïnals, econòmiques i socials de la ciutat.

 

«Comença la meva cursa cap a les eleccions», ha arrencat. Assegura que «és un honor, però també un gran repte» ser la candidata de Junts i que «guanyarem aquestes eleccions, seré la primera dona alcaldessa de la ciutat de Reus». Sabent el perfil de públic que ha omplert el Bartrina, Pallarès ha clamat que, havent nascut i sentint-se de Marçà, «he triat ser de Reus».

 

També ha rebut aplaudiments quan ha sentenciat que «avui, davant vostre, em declaro de Reus per tota la vida». Recordant el pes que va tenir Reus quan era la segona ciutat de Catalunya ha repassat reptes pendents per recuperar capitalitat, com les infraestructures. No s'ha descuidat del comerç local, del qual assegura que la ciutat és i continuarà sent referent.

 

En clau territorial, «liderarem l'àrea metropolitana del sud de Catalunya», ha afirmat. La reivindicació de l'actual equip de Junts per Reus al govern i el bagatge dels dotze anys d'alcaldia de Pellicer han donat pas als elogis cap al batlle. «En aquestes eleccions ens hi juguem molt; només junts ho farem possible», ha clamat per cloure el seu parlament.