La CUP de Cunit ha presentat diverses al·legacions a la Generalitat per al Pla Director Urbanístic (PDU) de sòls no sostenibles. L'aprovació inicial del PDU es va fer aquest estiu, i dels set sectors de Cunit que estaven afectats només en proposa l'eliminació d'un, el de Cal Santó. Els cupaires ho consideren «totalment insuficient», raó per la qual han presentat les al·legacions.
Demanen a la Generalitat l'extinció directa dels altres sis sectors que també estaven en revisió. Aquests són els dos de la Plana del Castell, el de la desembocadura de la riera, el del càmping, el de la Pedrera-Masies, i el de Miramar. El partit creu que la descatalogació d'aquests sectors, ara urbanitzables, és clau «per impulsar polítiques que realment promoguin espais verds, agroforestals i ecològicament funcionals».
Crítiques al govern municipal
Des de la CUP de Cunit han criticat el govern «d'Impulsem, PSC i Podem» per la seva «manca de voluntat d'aprofitar l'oportunitat del PDU». El partit creu que el consistori segueix defensant el Pla General del 2006, que veu «caducat i basat en un creixement il·limitat i depredador de recursos». Un POUM que afirmen que suposa «un important impacte mediambiental que porta a la destrucció del patrimoni paisatgístic, de la biodiversitat i d’espais vitals per a la connectivitat ecològica del municipi».
Recurs contra el projecte de la Plana del Castell
Els cupaires lamenten que siguin «l'únic partit polític del municipi que estigui presentant lluita administrativa per defensar el medi ambient local». En aquest sentit, la formació també ha presentat un recurs de reposició contra el projecte d'urbanització d'una part de la Plana del Castell. Demanen que se suspengui la seva aprovació definitiva fins que no s’aprovi definitivament el PDU.
També volen que s'aportin informes en matèria d'inundabilitat i que avalin la no afectació de la benzinera prevista sobre els sectors urbans existents. Per últim, reclamen un informe sobre els sòls agraris i un altre sobre la biodiversitat i el medi natural.