La gestió hídrica i el mal estat de l'estació d'autobusos fomenten discrepàncies a l'Ajuntament de Reus

El consistori celebra de forma unànime el conveni amb la Generalitat per millorar el funcionament de l'Oficina Local d'Habitatge

El ple ordinari del mes de gener ha viscut moments extensos de debat per part de tots els grups municipals
El ple ordinari del mes de gener ha viscut moments extensos de debat per part de tots els grups municipals | Ajuntament de Reus
19 de gener del 2024
Actualitzat el 12 d'abril a les 12:03h

La gestió hídrica, la futura renovació de l'estació d'autobusos de Reus i la unanimitat en àmbits socials com l'habitatge o la situació de la residència de gent gran han centralitzat el debat a l'Ajuntament en el ple ordinari del mes de gener.

A més, s'ha concedit una Menció honorífica a l'associació de voluntaris de Protecció Civil com a reconeixement a la seva tasca i s'ha aprovat parcialment una moció de junts per la qual el Govern es compromet a iniciar un projecte de reforma adreçat al carrer Mare Molas. El regidor de la CUP Arnau Martí, també, s'ha reincorporat oficial i presencialment.

La gestió de l'aigua, sobre la taula

En el mateix ple en què s'ha aprovat la pujada de la taxa del subministrament d'aigua potable i de clavegueram -únicament amb els vots del Govern-, la gestió hídrica ha aixecat discrepàncies arran d'una moció presentada per la CUP.

Aquesta constava de tres punts que Mònica Pàmies, com a portaveu, ha demanat a l'Ajuntament i només s'ha aprovat el fet d'instar a l'ACA i la Generalitat per donar caràcter d'urgència a les obres de l'EDAR de Reus per reutilitzar l'aigua.

En les altres dues peticions, el grup focalitzava en la millora de la xarxa de distribució per evitar el malbaratament per part d'Aigües de Reus i que l'obra a l'EDAR serveixi per garantir el retorn al Priorat de l'aigua transvasada al Baix Camp i que el riu Siurana pugui recuperar el seu cabal ecològic. 

Daniel Rubio, regidor responsable del servei, ha assegurat que "la xarxa no està en mal estat ni es produeixen pèrdues, ja que el rendiment és de gairebé un 84%". Ha exposat que 1'8 hm³ es porten als Regants del Molinet i Aigüesverds i que s'està treballant en el projecte d'aigua regenerada.

El futur de l'estació d'autobusos

El Partit Popular, per la seva banda, ha plantejat la necessitat de reforma i millora de la seguretat a l'estació d'autobusos de Reus, portant a debat qüestions com la renovació de l'edifici i els vehicles, el futur traçat del tramvia, el problema de les línies i freqüències, entre d'altres.

Tant els membres del Govern com altres regidors coincideixen que és 100% necessària aquesta reforma de la infraestructura, però que convé esperar perquè el TramCamp podria comportar una reubicació de l'estació sencera.

També, la regidora d'Urbanisme i Transport, Marina Berasategui, ha confirmat que "Territori té previst instal·lar màquines d’expedició de bitllets en els consells comarcals abans que acabi aquest primer trimestre".

Unanimitat al consistori reusenc

L'Ajuntament de Reus ha aprovat per unanimitat una proposta de conveni de col·laboració amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya per impulsar programes de mediació i incrementar la borsa de lloguer social de la ciutat. Es contempla, alhora, un increment en les ajudes a l'Oficina Local d'Habitatge.

Pàmies ha sol·licitat així mateix un compromís ferm per demanar a la Generalitat un projecte d'execució i calendari d'obres de la residència ICASS, a més de garanties per les famílies i treballadors. Una sèrie de punts que la regidora de l'àrea, Anabel Martínez, ha confirmat que ja havien reclamat a Drets Socials.

En el mateix ple, s'ha rebutjat una moció del partit de VOX que acusava assetjament laboral en l'empresa contractista del servei de neteja i recollida de residus.

L'Ajuntament farà front a FCC

D'altra banda, el consistori reusenc s'ha mostrat unit per votar un tràmit d'urgència i, posteriorment, acceptar la compareixença davant del Tribunal Suprem com a administració davant el recurs de cassació interposat per FCC Medio Ambiente S.A.

Arran d'una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que desestimava un recurs contenciós administratiu interposat per l'empresa i validava les actes municipals, l'Ajuntament ha de personar-se obligatòriament per una nova reclamació de FCC.

Arxivat a