La residència Horts de Miró de Reus disposarà del 100% de places el 2024

El Ple de l'Ajuntament de Reus ha aprovat també la continuïtat de FuneCamp i una declaració per condemnar la guerra entre Israel i Hamàs

Les noves places de caràcter públic són molt esperades
Les noves places de caràcter públic són molt esperades | TarragonaDigital
20 d'octubre del 2023
Actualitzat el 12 d'abril del 2024 a les 11:45h

L'Ajuntament de Reus ha celebrat aquest divendres 20 d'octubre la sessió Ordinària del Ple Municipal, on un dels punts més destacats ha estat l'aprovació per unanimitat del conveni amb la Generalitat de Catalunya que hauria de permetre la prestació del servei de residència assistida per a gent gran dependent a la residència Horts de Miró per a l'any 2024.

Aquest conveni posarà en funcionament el 100% de les places de la residència, passant de les 29 places actuals a les 58 totals. La Residència Horts de Miró es va inaugurar el 2019 amb 26 places i com un equipament de titularitat municipal, però calia aprovar el conveni amb el Departament de Drets Socials de la Generalitat per poder incorporar les places restants. 

El consistori reusenc al complet ha celebrat que la prestació pugui funcionar correctament per tal de continuar treballant per un col·lectiu vulnerable com és la gent gran. També, han assenyalat com un problema la propietat dels terrenys que ocupa la residència d'avis del passeig Mata, argumentant que la gestió afecta diferents institucions i és la Generalitat de Catalunya qui té les competències.
 

FuneCamp tira endavant

En l'àmbit de Serveis Generals, s'ha portat al ple la finalització per ineficàcia del procediment de l'acord d'aprovació definitiva de la memòria de la proposta FuneCamp S.A. Aquest document justificava el desenvolupament de serveis funeraris mitjançant una societat supramunicipal i, malgrat la ineficàcia de l'acord anterior, l'Ajuntament ha aprovat obrir un nou expedient per acreditar la seva conveniència.

D'aquesta manera, avança la consolidació d'un servei funerari públic al Camp de Tarragona, mancomunat entre els municipis de Reus, Salou, Vila-seca i Constantí; amb la voluntat d'un projecte compartit d'àmbit metropolità.
 

Sessió Plenària Ordinària de l'Ajuntament de Reus del 20 d'octubre Foto: Twitter / @pscreus

 

Conflicte entre Israel i Palestina

El Govern de Reus ha aprovat una declaració per condemnar la guerra entre Israel i Hamàs i per demanar la fi del conflicte entre Israel i Palestina. Davant el complicat debat que ocupa a nombrosos institucions internacionals, "ha prevalgut l'acord entre tots els grups -a excepció de Vox- perquè volem que les víctimes civils estiguin protegides", ha agraït el consens l'alcadessa Sandra Guaita als portaveus municipals.

Els membres del consistori reusenc han prés un "posicionament de denúncia clara del terrorisme", com apuntava Teresa Pallarés (Junts) i esperaran l'acord presentat al Parlament de Catalunya d'acord amb el suport a les ajudes a la població civil d'ambdues comunitats. Per la prioritat de vetllar pels drets humans, han fet una crida a la finalització del conflcite i han destacat la voluntat de l'Ajuntament de treballar per la llibertat de la població.
 

Desacord en les mocions

Pel que fa a les mocions presentades pels diferents grups municipals, ha primat el desacord i, per tant, els vots en contra a les respectives propostes. Principalment, des del Govern han defensat la tasca dels tècnics municipals davant les acusacions de VOX en termes d'assistència social i habitatge.

La majoria dels partits han considerat molt desafortunada la proposta que feien sobre els serveis socials, ja que criminalitzava les dones i desestimava la violència de gènere, així com esgrimia una manca de sensibilitat per part dels treballadors i treballadores del servei.

Seguidament, s'ha rebutjat la moció relativa a les ocupacions il·legals i, entre altres intervencions, la regidora Anabel Martínez -en representació del Govern- ha destacat les polítiques del Pla d'Habitatge Local, les promocions d'habitatges HPO i els objectius que s'han marcat en el PAM 2023-2027.

Així mateix, tampoc s'han aprovat la proposta de bonificacions fiscals de l'IAE, l'ICIO i l'IBI per part del grup municipal de Junts per Reus; i la petició de la CUP d'assolir uns objectius més socials i ecològicament més sostenibles en el consum i, sobretot, amb les campanyes comercials de Nadal. Els arguments dels altres membres del plenari han recalcat la importància del comerç per l'economia local i els canvis en què es treballaran a partir d'ara.
 

Òscar Subirats pren l'acta de regidor

Durant el Ple d'aquest divendres 20 d'octubre, Òscar Subirats ha pres possessió com a regidor de l'Ajuntament de Reus, adscrit al grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya. Subirats assumeix el càrrec en substitució de Carles Prats, que va renunciar al seu càrrec municipal en el ple del passat 29 de setembre.

L'alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, té previst signar aquest mateix divendres el decret per nomenar Subirats regidor d'Empresa, Formació i Ocupació.

Presa de posició d'Òscar Subirats com a regidor d'Empresa, Formació i Ocupació Foto: Ajuntament de Reus

Arxivat a