L'Ajuntament de Montblanc s'explica a la ciutadania per guanyar en transparència

La voluntat de l'equip de govern és realitzar aquestes sessions obertes a la ciutadania, com a mínim, dues vegades l'any.

Església de Sant Francesc de Montblanc
Església de Sant Francesc de Montblanc | Albert Oliva
20 de desembre del 2023
Actualitzat a les 10:14h
L'equip de govern de l'Ajuntament de Montblanc continua amb el seu pla de transparència cap a la ciutadania i ha celebrat una nova sessió informativa oberta a la sala de les Corts Catalanes de Sant Francesc.

Després a la primera experiència realitzada a l'estiu, poc després d'entrar al govern, en aquesta segona sessió es va explicar el pressupost municipal pel 2024 que es va aprovar la setmana passada, així com els projectes amb els quals treballa l'equip de govern.

Els regidors i regidores del govern van explicar els projectes de cada àrea. Alguns ja estan en marxa, mentre que d'altres s'executaran els pròxims mesos.

El pressupost municipal

D'entrada, es va explicar el pressupost de l'Ajuntament de Montblanc i la voluntat de l'equip de govern de poder fer inversions si arriben majors ingressos. L'Ajuntament confia que amb l'aportació superior de l'Estat i les subvencions i ajudes de la Diputació de Tarragona i la Generalitat, el capítol sis d'inversions, que ara està a zero, pugui augmentar.

Durant l'acte també es van explicar les subvencions que s'han demanat per tirar endavant projectes, o els que ja estan en marxa. Destaca el pati obert de l'escola de les Muralles que es posarà en marxa pròximament per tal d'obrir el pati fora de l'horari escolar. També es van explicar les actuacions fetes a les pedanies, així com la feina de millora de camins i de l'entorn natural. En matèria cultural, es va ressaltar la feina feta fins ara i la voluntat de treballar per fer una programació cultural estable.

Més enllà de projectes en marxa, el govern va voler detallar alguns projectes més a llarg termini que determinaran el futur de Montblanc de la pròxima dècada. Destaca l'ampliació o construcció d'un nou CAP a Montblanc. L'equip de govern fa mesos que hi treballa amb Departament de Salut i s'està ultimant quins terrenys són els més adients. També es va parlar d'habitatge i de noves fórmules que s'estan explorant, com la masoveria urbana o els habitatges cooperatius.