Les noves retribucions dels regidors i la modificació de crèdit tensen el Ple Municipal de Montblanc

L'Ajuntament de Montblanc te factures pendents de pagar per un import de 850.000 euros

Imatge de l'alcalde de Montblanc
Imatge de l'alcalde de Montblanc | Cedida
06 de juliol del 2023
Actualitzat a les 17:59h
El plenari municipal de Montblanc ha aprovat una nova modificació de crèdit in extremis. Segons la regidora d'Hisenda, Raquel Huguet la mesura "servirà per fer front a diferents despeses que no s'havien tingut en compte i per les activitats culturals d'actes que l'antic govern havia pactat com el Montblanc Fest i el Festival Jordi Savall, sense contractes ni previsions econòmiques", explica.

En aquest sentit, el plenari ha evidenciat els diferents punts de vista que existeixen entre el govern i l'oposició. Un altre dels punts amb més controvèrsia ha estat el de les retribucions dels càrrecs. Marc Vinya passarà a tenir dedicació exclusiva i també ha augmentat la retribució en el càrrec eventual d'intervenció amb un 60%. De fet, aquest aspecte ha estat motiu de disconformitat i la proposta ha estat aprovada amb set vots a favor i sis en contra.

Pel que fa al crèdit extraordinari que s'ha aprovat, segons Oriol Pallissó, l'alcalde, "servirà per revertir la situació econòmica de l'ajuntament". En aquesta línia,la regidora d'Hisenda ha explicat al plenari que té un correu de l'interventor en què a 20 de juny l'Ajuntament de Montblanc tenia factures pendents de pagar per un import de 850.000 euros.

Judit Pere, la nova regidora

Aquest segon ple extraordinari de la nova legislatura també ha servit per aprovar la incorporació de la nova regidora, Judit Pere Cantó,després de la renúncia que va fer Carme Pallàs per motius personals.