Es trenca el govern de l'Ajuntament dels Pallaresos: PSC i SOM presenten una moció de censura

El pacte entre socialistes i la coalició que lidera ERC descavalcarà Xavier Marcos de l'alcaldia dels Pallaresos

PSC i SOM han presentat una moció de censura contra l'alcalde dels Pallaresos, Xavier Marcos.
PSC i SOM han presentat una moció de censura contra l'alcalde dels Pallaresos, Xavier Marcos. | Independents Els Pallaresos
16 de juliol del 2024
Actualitzat a les 12:50h

SOM Els Pallaresos (ERC, En Comú Podem i Pirates) ha decidit trencar el pacte de govern que mantenia amb Independents Els Pallaresos a l'Ajuntament d'aquest municipi del Tarragonès. A més, juntament amb el PSC, han registrat una moció de censura contra l'actual alcalde, Xavier Marcos. En un comunicat conjunt de les dues formacions, afirmen que "aquesta decisió s'ha pres amb la finalitat de redirigir el rumb del municipi i encarar el futur amb optimisme i renovades energies". En aquest sentit, consideren que "la gestió no ha satisfet les necessitats de la ciutadania".

El PSC i SOM Els Pallaresos assenyalen que aquest nou acord "representa un projecte d'esquerres unit, compromès amb els valors de la justícia social, la transparència i la participació ciutadana". També afegeixen que "aquesta aliança es basa en la confiança mútua i en una visió compartida del futur dels Pallaresos, centrada en el progrés sostenible, la inclusió social i la millora dels serveis públics. Estem decidits a treballar conjuntament per implementar polítiques que responguin a les necessitats reals de la nostra comunitat i per fomentar un entorn en el qual tots els veïns i veïnes se sentin representats i escoltats".

El plenari per donar llum verda a la moció de censura està previst pel pròxim 29 de juliol a les dotze del migdia. La portaveu de SOM, Maria Grau, que fins ara formava part del govern municipal, ha explicat que es repartiran el que queda de mandat amb el socialista Jordi Sans, qui serà el batlle en aquest primer tram.

"Aquesta moció de censura serà el primer pas per obrir una nova etapa als Pallaresos"

El text afirma que "la nostra intenció és oferir una acció de govern que aposti per un municipi més participatiu, amb una administració propera i eficaç, capaç de portar a terme iniciatives que millorin la qualitat de vida de tothom. Els Pallaresos mereixen un lideratge que prioritzi els interessos comuns i que estigui compromès amb el benestar de tots els ciutadans.

El comunicat de socialistes i republicans finalitza assenyalant que "confiem que aquesta moció de censura serà el primer pas per obrir una nova etapa als Pallaresos, una etapa marcada pel diàleg, la col·laboració i la construcció d'un futur millor per al nostre poble".

Arxivat a