Puigdemont assegura que «a Girona no hi ha espai pel Hard Rock»

El candidat de Junts a la presidència de la Generalitat considera que «el model turístic de la Costa Brava és diferent» al de la Costa Daurada

Carles Puigdemont, durant un acte de campanya a Argèles-sur-Mer.
Carles Puigdemont, durant un acte de campanya a Argèles-sur-Mer. | Junts
10 de maig del 2024
Actualitzat a les 11:19h

El projecte del Hard Rock va ser l'excusa dels Comuns per no aprovar els pressupostos, precipitant així el final de la legislatura catalana i provocant la convocatòria d'eleccions al Parlament per part del president de la Generalitat, Pere Aragonès. Durant la campanya electoral que acaba aquest divendres, el futur complex d'oci de la Costa Daurada ha estat molt present, amb partits que han mostrat el seu suport al projecte, altres que no els agrada, però que sembla que no els fa destorb, un tercer grup que es mostra totalment en contra i, finalment, Junts que, segons qui parla, diu una cosa o la contrària.

En aquest sentit, Carles Puigdemont, candidat dels juntaires a la presidència de la Generalitat, preguntat en una entrevista al Diari de Tarragona per si voldria el Hard Rock a Girona, diu que "són comparacions impossibles, a Girona no hi ha espai. És un debat per intentar confrontar territoris, però el model turístic de la Costa Brava és diferent". En la mateixa entrevista, Puigdemont, però, assegura que "el sector turístic ho necessita per millorar la qualitat de la seva oferta".

Tot i això, fa uns dies, en una entrevista a Nació, el candidat de Junts no veia amb gaires bons ulls el complex d'oci de la Costa Daurada: "Aquest és el model que volem per Catalunya? Que volem una Catalunya Hard Rock? Clarament, no. És que el Govern que jo vull presidir anirà a buscar Hard Rocks? No. Hem d'apostar clarament per una economia que porti valor afegit".

Cal destacar que el punt de vista del candidat de Junts és compartit per la cap de llista del PSC per Girona, Sílvia Paneque, que en una conversa amb Nació fa uns dies assenyalava que el Hard Rock no encaixaria en el model turístic de les comarques gironines. "És un projecte que el territori de la zona de Vila-seca i Salou veu amb bons ulls. Pel territori i el tipus de turisme que tenim a comarques gironines, aquest és un projecte que no comptaria amb un ampli suport".

Josep Rull i Mònica Sales aposten de manera ferma pel Hard Rock

Aquestes declaracions de Puigdemont contrasten amb les que el número 3 de la candidatura de Junts, Josep Rull, va fer el dimarts 7 de maig en el debat electoral de TV3 i Catalunya Ràdio. L'exconseller assenyalava que el projecte té "alt valor afegit" en l'àmbit turístic i en l'organització d'esdeveniments i convencions. En aquest sentit, va comparar el Hard Rock amb PortAventura, que també va ser qüestionat en el seu dia.

Sobre el Hard Rock també es va referir la candidat de Junts a Tarragona, Mònica Sales, que en una entrevista a Aguaita va afirmar que "hi ha molta demagògia al voltant d'un projecte que té una part molt minoritària de joc i després té una part de turisme, de compres, de congressos, de concerts, etc. Té una part d'oci, de comerç, de compres al sud del país, que pot ser motor i tractor d'una economia diversificada".

Arxivat a