Ramon Ferré enceta el seu tercer mandat al capdavant de l'Ajuntament de Calafell

L'acord amb Junts permet al candidat del PSC ser investit amb majoria absoluta

Els regidors de l'Ajuntament de Calafell del mandat 2023-2027.
Els regidors de l'Ajuntament de Calafell del mandat 2023-2027. | Ajuntament de Calafell
Redacció / M.G.
19 de juny de 2023, 09:21
Actualitzat: 9:36h
El candidat del PSC a Calafell, Ramon Ferré, ha estat investit alcalde del municipi aquest dissabte 17 de juny gràcies als deu vots del seu partit i el del regidor de Junts. Ambdues formacions van subscriure un pacte de govern fa pocs dies que ha assegurat la majoria absoluta en la votació per a Ferré, que enceta així el seu tercer mandat com a batlle calafellenc.

La sessió d'aquest dissabte no ha tingut res a veure amb la del 2015, on Ferré va ser proclamat alcalde després d'un pacte amb UAM i el PP i amb el suport extern de Ciutadans, entremig de crits i una gran tensió. A mesura que s'han anat succeint els mandats, Ferré ha anat aconseguint més suport de la ciutadania, fins a fregar la majoria absoluta en els últims comicis.

El batlle ha destacat aquest aval de la població com a motor per a "continuar desenvolupant el projecte ambiciós que tenim per al nostre municipi". A més d'agrair el suport de Junts, Ferré també ha deixat la "porta oberta" a la CUP de cara al futur, partit que s'ha acabat abstenint a la votació. Les negociacions entre els dos partits no han arribat a bon port, però els cupaires han acceptat un càrrec al consell d'administració de CEMSSA.

Pel que fa a la resta de formacions, el grup municipal d'ERC, la segona força del consistori, també s'ha abstingut, mentre que la UAM, el PP i Vox han votat els seus candidats. Al nou ajuntament hi ha deu regidors que no ho havien estat mai, entre els quals destaca Manal el Mesmoudi, la primera calafellenca d'origen magrebí que esdevé càrrec electe.