Reus i Tarragona celebren els actes institucionals de la Diada

A la tarda, la manifestació unitària independentista se celebrarà a Tarragona a partir de les 16.00 hores

Reus ha celebrat els actes oficials a la plaça del Baluard.
Reus ha celebrat els actes oficials a la plaça del Baluard. | L.S.
11 de setembre de 2024, 13:35

Avui, el Camp de Tarragona commemora la Diada Nacional de Catalunya amb diversos actes institucionals a les principals ciutats. Reus i Tarragona han estat escenari dels actes oficials al matí, mentre que a la tarda tindrà lloc la manifestació unitària independentista a Tarragona a partir de les 16.00 hores.

A Reus, l'alcaldessa Sandra Guaita ha presidit els actes institucionals celebrats a la plaça del Baluard. La jornada ha començat amb la música del Quartet Floral i ha continuat amb l'ofrena institucional dels membres del consistori, amb l'acompanyament de l'Orfeó Reusenc, que ha interpretat "El cant de la senyera".

El moment central de l'acte ha estat la lectura de la Glossa de la Diada, a càrrec de M. Carme Just Masdeu, llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona i màster en Llengua Catalana. Després de la glossa, l'Orfeó ha interpretat "Els segadors" i s'ha fet el Ball d'Homenatge, protagonitzat per Laura Roig. L'acte ha conclòs amb les ofrenes florals de les entitats de la ciutat, la participació dels Xiquets de Reus i el cant final d'"Els segadors" per part del públic assistent.

A Tarragona l'acte ha estat marcat per l'absència de l'alcalde, per motius de salut.
A Tarragona l'acte ha estat marcat per l'absència de l'alcalde, per motius de salut.

A Tarragona, la tradicional ofrena floral al monument a Rafael Casanova ha estat presidida per la tinent d'alcalde de Cultura, Sandra Ramos, en substitució de l'alcalde, absent per motius de salut. Ramos ha destacat la importància de la identitat i la llengua catalana, així com la riquesa històrica i cultural de la ciutat.

En el seu discurs, ha subratllat el lema d'aquest any, "Molts cors, un sol batec", com a símbol de la cohesió social. Després del discurs, més de 50 entitats han participat en l'ofrena floral, culminant amb els pilars d'homenatge de les quatre colles castelleres de la ciutat.