CRÒNICA

Som Poble-ERC del Vendrell demana explicacions sobre la urbanització de la Muntanyeta

El grup considera que el regidor d'Activitats econòmiques no ha actuat a dreta llei

La zona afectada
La zona afectada | NBP
Llorenç Aviñó
18 d'abril del 2024
Actualitzat a les 15:07h

El Grup Municipal de Som Poble – ERC del Vendrell demana explicacions al govern del PSC i el PP a l’Ajuntament sobre l’assetjament urbanístic per facilitar la instal·lació d’un gran supermercat i un restaurant de menjar ràpid a la Muntanyeta.

El passat 24 de gener del 2024, Jero Merino, regidor d’activitats econòmiques i llicències urbanístiques de l’Ajuntament del Vendrell, va anunciar l'impuls i desenvolupament de 30.000 metres quadrats de sòl comercial al sector Muntanyeta Nord. També va explicar que ja s'hi havien interessat diversos operadors, com una multinacional de menjar ràpid i una cadena de grans supermercats.

Un mes després, el 26 de febrer, unes màquines van entrar de manera il·legal, segons Som Poblee-ERC, a les finques d’aquest sector per fer moviments de terra i van arrasar amb tota la vegetació. Es van arrencar i destruir més de quaranta oliveres, moltes d’elles centenàries, sense cap mena de permís per part de l’Ajuntament ni dels propietaris de les finques, afirma el grup municipal. que condiera que es van començar unes obres de manera il·legal i en sense el consentiment d’alguns dels propietaris de les finques arrasades.

Som Poble-ERC explica que a requeriment dels afectats, l’Ajuntament ha obert un procediment de restauració de la legalitat urbanística, però , afegeix el grup, el mal ja està fet. Per això el regidor Alfonso González demana explicacions al regidor i al govern local.