SP-ERC aposta per un model de gestió de la RTV el Vendrell "sense ingerències polítiques"

El partit remarca que els representants del Consell d'administració ho han de ser per "mèrits professionals, capacitat i idoneïtat"

El portaveu de SP-ERC, Alfonso González.
El portaveu de SP-ERC, Alfonso González. | TGNDigital
18 d'agost del 2023
Actualitzat a les 12:48h
El grup municipal de Som Poble-ERC del Vendrell ha presentat aquest divendres 18 d'agost el seu model de funcionament i gestió de la televisió i la ràdio municipals. El portaveu de la formació, Alfonso González, creu que cal canviar la dinàmica dels últims anys, "amb una gran quantitat de despropòsits i desgovern" a l'ens municipal.

González lamenta que la primera proposta de l'actual mandat hagi estat la renovació dels mateixos membres que ja formaven part del Consell assessor. "És una proposta que ha fet l'alcalde sense tenir en compte els col·lectius professionals o les entitats", ha criticat el regidor. Des del grup municipal creuen que els integrants del Consell assessor s'han d'escollir de manera diferent.

En aquest sentit, proposen que els tres representants dels sectors socials i les tres entitats s'escullin per sorteig entre tots els inscrits. També apunten que el treballador de la RTVEV ha de ser proposat per assemblea del col·lectiu laboral d'entre el seu personal amb contracte indefinit.  

El Consell d'administració

Pel que fa al Consell d'administració, SP-ERC creu que els seus membres s'han de seleccionar tenint com a base un informe preceptiu del Consell assessor, que posi les bases de selecció segons "la capacitat, el mèrit i la idoneïtat dels candidats". El mateix haurien de fer els grups municipals, que haurien de proposar "persones de rellevants mèrits professionals, capacitat i idoneïtat", tant si són regidors com si no. González ha avançat que el seu grup així ho farà.

Només un cop fets aquests passos és quan es podrà nomenar el president del Consell d'administració, iniciar el procés de selecció del director o gerent i, si s'escau, nomenar el conseller delegat de la societat El  Vendrell Comunicació, conclouen.