Tensió i retrets en el plenari extraordinari que va forçar Montblanc Progressa

El ple va evidenciar, una vegada més, el gran distanciament que hi ha entre els dos partits

Imatge del plenari de Montblanc
Imatge del plenari de Montblanc | Ajuntament de Montblanc
29 de maig del 2024
Actualitzat a les 11:48h

Vespre mogut a l'Ajuntament de Montblanc. Ahir dimarts dia 28 de maig, es va celebrar una doble sessió plenària. En el ple ordinari, que va ser de tràmit, l'alcalde de Montblanc, Oriol Pallissó, va recriminar a Montblanc Progressa, el partit de l'oposició, "el soroll i la demagògia" que el partit de Josep Andreu ha mostrat en els darrers mesos.

En aquest sentit, l'oposició va forçar un ple extraordinari per tal que el govern municipal respongués les preguntes que l'oposició té. La mesura és una conseqüència al fet que, en els darrers plenaris, l'equip de govern encapçalat no ha atès les preguntes que l'oposició ha formulat.

Així, com era de preveure, el ple extraordinari es va convertir en un allau de retrets entre les dues parts. Per una banda, Pallissó va retreure a Andreu que "no fa cap proposta" i que la majoria d'accions que el partit fa son "demagògia i que encapçalen una oposició molt poc constructiva".

«No tens vergonya»

Andreu, per la seva banda, va respondre que les paraules de Pallissó "no corresponen a les d'un alcalde" i va ser crític amb la maanera d'actuar de l'alcalde quant als anuncis en la premsa del nou CAP de Montblanc. 

Un dels temes més controvertits, de fa mesos, és la delicada situació econòmica que té l'Ajuntament de la vila ducal, que va tancar el 2023 amb un dèficit de 2 milions d'euros. En aquest sentits, tant Pallissó com Andreu es va acusar mútuament de ser-ne els culpables i l'alcalde va reteure, al cap de l'oposició, "no tenir vergonya" per acusar-lo d'això.