Els treballadors del Consell del Baix Penedès exigeixen equiparament salarial a la resta d'administracions

Més d'una trentena del centenar de treballadors de consell es concentren a les portes de la seu comarcal coincidint amb el consell d'alcaldies

Protesta dels treballadors
Protesta dels treballadors | NB
20 de juny del 2024
Actualitzat a les 16:01h

La plantilla del Consell Comarcal del Baix Penedès s'ha concentrat aquest dimecres a la tarda a les portes de l'ens comarcal per exigir que se'ls equiparin els salaris als de la resta d'administracions. Ho han fet coincidint amb la celebració del consell d'alcaldies, on una trentena de persones han rebut els batlles amb pancartes i crits de "no als sous de la vergonya" i els han entregat el manifest, perquè siguin coneixedors de la problemàtica. Segons han denunciat des de CCOO, la majoria d'empleats cobren entre 200 i 300 euros menys que altres treballadors públics. Per tot, han exigit la convocatòria "immediata" d'una mesa de negociació, on es plantegi una nova proposta econòmica amb "salaris adequats".

"Són reclamacions històriques de fa força anys i que avui dia encara no s'han resolt", han denunciat els treballadors. Per això, i segons han assegurat, a principis del 2023 van començar a negociar amb l'anterior equip de govern una nova relació i valoració dels llocs de treball. Segons la plantilla, en aquell moment sí que es va aprovar la relació de llocs de treball, però no es va arribar a un acord pel que fa a la proposta econòmica. Davant la negativa dels treballadors, la direcció es va comprometre, segons han assegurat des de CCOO, "a fer un estudi per presentar una nova versió de valoració econòmica".

Una situació que s'ha perllongat en el temps i que encara no s'ha resolt. Segons ha afirmat la plantilla, a principis del 2024, la mesa general de negociació, amb el nou equip de govern al capdavant de l'ens, va constatar "la necessitat de modificar a l'alça la valoració econòmica dels convenis que regulen els serveis que el Consell Comarcal presta als Ajuntaments de la comarca". "Aquesta valoració l'haurien de tenir en compte els Ajuntaments i el Consell Comarcal en el nou pressupost de l'any 2025", han afegit.

Per tot, han exigit que es convoqui "immediatament" una nova mesa de negociació on es proposi una proposa econòmica "adequada" als llocs de treball que ocupa cada treballador del Consell Comarcal i que aquest ja es contempli als pressupostos municipals del 2025. "Nosaltres només demanem que un administratiu, un psicòleg, un treballador social... d'un ajuntament no cobri més que un treballador del Consell Comarcal", ha demanat una de les delegades sindicals, Maria Homs, qui ha denunciat que els seus són "bastant més baixos que els de la resta d'administracions".