Un pont i un nou passeig entre el Vilar i els Pisos de Clols: L'última proposta de Junts per Valls

Permetrien una connexió directa d’aquests dos àmbits de Valls en un recorregut de tant sols 500 metres

Imatge de la roda de premsa d'aquest matí
Imatge de la roda de premsa d'aquest matí | Albert Oliva
11 de maig del 2023
Actualitzat a la 13:32h
Junts per Valls ha presentat aquest matí les seves propostes en matèria de mobilitat com un dels principals eixos del programa per a les eleccions del proper 28 de maig. Per Dolors Farré «la mobilitat és un punt central del nostre programa perquè té una incidència directa en la qualitat de vida i en la cohesió urbana del centre amb el conjunt dels barris» i ha subratllat a més que «en el context d’emergència climàtica cal que avancem cap a una ciutat més resilent, afavorint el transport públic, la mobilitat a peu i per convertir Valls en zona de baixes emissions d’acord amb els objectius de l’Agenda 2030».

Un dels aspectes més destacats de l’àmbit de mobilitat és el disseny d’un nou pont i una nova entrada a la ciutat que connectaria el Vilar i la zona del passeig de l’Estació i Vallvera amb els barris situats a la variant de l’N-240 com els Pisos de Clols i el Bon Sol. La proposta inclouria un nou passeig d’entrada a la ciutat des de la carretera de Barcelona a l’alçada dels Pisos de Clols que connectaria amb el barri del Vilar amb un nou pont per superar el torrent del Catllar. El pont i el passeig permetrien una connexió directa d’aquests dos àmbits de Valls en un recorregut de tant sols 500 metres.
 

Ampliació de les línies del bus urbà

En matèria de mobilitat, Junts aposta per fomentar l’ús del transport públic amb l’ampliació de línies del bus urbà amb la creació d’una nova línia, també gratuïta del bus urbà amb el polígon, en concret a l’àmbit oest de la zona industrial de Valls. A més, també es proposa estudiar l’augment de les freqüències de pas de l’autobús i les connexions amb tres barris de Valls: Santa Magdalena, Mas Clariana i Sant Josep Obrer.

En matèria de mobilitat sostenible, Junts també proposa la instal·lació de lectors de matrícules al Centre Històric i a les entrades de Valls amb l’objectiu d’incentivar l’establiment de la ciutat com a Zona de Baixes Emissions segons normativa europea per complir els objectius ODS de l’Agenda 2030 o promoure l’ús dels vehicles elèctrics amb noves estacions de recàrrega.

Junts també proposa l’obertura d’una nova connexió del polígon industrial amb l’N-240 i l’autovia A-27 i reclama a la Generalitat que procedeixi al desdoblament de la carretera d’Alcover, via principal que connecta Valls amb l’autovia de Reus.