Viñuales va per feina: presenta 100 accions per als primers 100 dies de mandat

L'alcalde de Tarragona assegura que "en aquests primers 100 dies posarem els fonaments d'una ciutat líder i guanyadora"

Imatge de l'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, amb els seus consellers de govern.
Imatge de l'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, amb els seus consellers de govern. | Tjerk van der Meulen
27 de juny del 2023
Actualitzat el 09 d'abril del 2024 a les 14:05h

L'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha assegurat aquest dimarts que "aquest és el mandat d'anar per feina" i, amb els membres del seu govern municipal, ha presentat i detallat les 100 accions per als primers 100 dies de mandat. Així mateix, també han posat sobre la taula diverses accions que s'executaran durant els quatre anys de govern.

Algunes de les accions anunciades per l'equip de govern de Rubén Viñuales són la instal·lació de noves càmeres de videovigilància als barris de Ponent, al Centre i a l'aparcament del Pont del Diable, reactivar el projecte del Banc d'Espanya i desencallar la licitació del contracte de la neteja, ara paralitzat.

El batlle de Tarragona i els regidors de govern han detallat les actuacions que començaran a executar aquest estiu en els àmbits de la seguretat ciutadana, habitatge, patrimoni, promoció econòmica i dignificació dels espais públics.

Entre els projectes han destacat la incorporació de la "visió" socialista al Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), així com la creació d'un bus gratuït que connecti les zones comercials o la museïtzació de la Font del Lleons.
 

Diàleg i solucions, objectius dels primers 100 dies

L'alcalde ha assenyalat que "diàleg i solucions són els objectius per als 100 dies del nou govern municipal a Tarragona. Estem posant els fonaments d'una Tarragona líder i guanyadora". Les mesures més immediates i que ja estan en marxa són la redacció dels projectes per solucionar les inundacions de la Part Baixa i la millora de tots els camps de futbol municipals.

Així mateix, entre les accions dels 100 primers dies també figuren mesures com la posada en marxa del projecte 'Pam a pam', que segons ha explicat el conseller d'Espais Públic, Guillermo García, neix "amb l'objectiu de mantenir i conservar tots els barris de la ciutat. L'increment de la plantilla de la Brigada d'Intervenció Ràpida farà possible aquest objectiu".

Pel que fa a l'aposta per la transició energètica es crearà el Consell Assessor de Transició Ecològica i s'iniciarà l'estudi de la instal·lació d'estructures fotovoltaiques en dependències municipals i al mercadet de Bonavista.

Una de les mesures més immediates, aquest mateix estiu, serà la reactivació de la platja de gossos al Miracle, tot i que en una ubicació diferent a la impulsada per l'anterior govern municipal.
 

La seguretat, una prioritat

Una altra de les prioritats d'aquest mandat és la seguretat ciutadana i ja s'està treballant en muscular la Guàrdia Urbana amb la incorporació de 17 caporals, 5 sergents, 2 subinspectors i 8 agents de mobilitat. Així mateix, estan convocades 21 places lliures d'agents, 10 de mobilitat horitzontal i una plaça d'inspector.

Les càmeres de videovigilància també són un aspecte que ja s'està treballant, amb la imminent instal·lació de 35 d'elles a la Part Alta. Així mateix, també s'ha anunciat que també n'hi haurà a Ponent, a la zona centre i a l'aparcament del Pont del Diable.
 

Aposta pel comerç: nou bus comercial

Les àrees de comerç i turisme també són clau pel Govern Viñuales. Així, s'han iniciat reunions institucions i agents socials i econòmics dels sectors. En aquest sentit, s'han posat les bases per recuperar la promoció del comerç amb activitats de tota mena. "Una de les prioritats de la Conselleria de Comerç és la posada en marxa d'un bus comercial, que connecti les diferents zones comercials de la ciutat", ha explicat la consellera Montse Adan.

L'objectiu és facilitar el flux constant de persones entre els diferents espais d'interès comercial de Tarragona, convidant els possibles compradors a descobrir la diversitat comercial de la ciutat. Aquest flux de clients potencials incentivarà a més l'activitat en altres sectors com la restauració i l'activitat turística.

El bus serà gratuït per a qualsevol persona que acrediti una despesa mínima. "Per a la implementació d'aquest bus comercial estem buscant el consens del sector comercial. Abans de la seva implantació definitiva es farà un període de proves pilot vinculades a accions concretes, com pot ser amb motiu de l'arribada de creuers o actes programats, com ara la Night Shop", ha remarcat Adan.

Una altra de les accions amb les quals ja es treballa per tenir-la llesta abans de finals d'any és la implantació dels bons comerç i els bons restaurants. "Estem estudiant un increment pressupostari per a les pròximes edicions, al mateix temps, que estem amb converses amb els representants del sector comerç per valorar la idoneïtat de les èpoques de l'any on aplicar-los", argumenta la consellera de Comerç.
 

Nou circuït turístic per a creueristes

Un dels eixos clau en turisme és el circuit turístic per a creueristes. "Un cop analitzada la situació, s'han detectat mancances i deficiències en l'atenció i en logística dels creueristes a partir del moment en què es baixen de l'autobús al centre de la ciutat. Estem estudiant la possibilitat d'establir diferents punts d'arribada distribuïts en diversos indrets de la ciutat", apunta la consellera de Comerç i Turisme, Montse Adan.

En aquest sentit, s'establirà la figura de l'informador turístic en el moment de l'arribada dels creueristes a la ciutat, aportant-los informació sobre comerç, patrimoni, espais d'interès, activitats culturals, restauració, etc.
 

El Carnaval serà la Festa Major d'Hivern de Tarragona

La cultura i les festes també inclouen entre les 100 accions dels 100 primers dies una aposta pel cinema a la fresca en indrets de la ciutat com el Parc del Francolí o l'Anella Mediterrània. A mig termini figura entre les prioritats de la consellera de Cultura i Festes, Sandra Ramos, és instaurar el Carnaval com la Festa Major d'Hivern de Tarragona.

"Promocionarem el Carnaval de Tarragona com un dels carnavals de referència a Espanya, potenciant-lo com la gran Festa Major d'Hivern de Tarragona amb un nou protocol que inclogui les principals millores proposades, treballat de la mà de les entitats de Carnaval", ha remarcat la consellera Ramos.

Així mateix, en l'àmbit de la cultura, una de les accions més immediates és l'activació de la comissió a tres bandes —Ministeri de Cultura, Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Tarragona— per a la construcció de la nova Biblioteca Provincial a Tabacalera.
 

Esports i turisme esportiu

El turisme esportiu també és clau pel Govern Viñuales, per la qual cosa s'han iniciat els tràmits per aconseguir la certificació de Destinació de Turisme Esportiu. Així mateix, també s'està creant un calendari públic de tots els esdeveniments esportius que tenen lloc a la ciutat durant tot l'any.

L'urbanisme també és clau per aquests 100 dies i la resta del mandat. Els projectes prioritaris són el nou Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) i el Pla Integral de la Part Baixa. Així, està previst que en els pròxims mesos s'incorporin un director del POUM i un gerent d'Urbanisme.

Pel que fa l'àmbit esportiu cal destacar la necessitat de posar a punt les instal·lacions esportives municipals i millorar la seva eficiència energètica. Així es farà una auditoria del seu estat i posteriorment es planificaran els projectes a executar. Les primeres actuacions es faran als camps de futbol municipal, substituint la gespa i millorant les instal·lacions.