Imatge de l'esfondrament a l'ermita de la Mare de Déu de la Consolació de Gratallops

Engeguen una campanya de recollida de fons per reparar l'ermita de Gratallops, esfondrada pel Filomena

L'ermitana Sònia Sapena vivia a l'eremitori des de feia 10 anys

L'Arquebisbat de Tarragona ha posat en marxa una campanya per recollir fons per garantir la vida eremítica l'Ermita de la Mare de Déu de la Consolació de Gratallops, després que la borrasca Filomena esfondrés part de la teulada de l'eremitori on vivia, des de feia deu anys, l'ermitana Sònia Sapena. Es calcula que el cost de reparació pot pujar fins als 50.000 euros.

El temporal Filomena va provocar greus desperfectes en diversos punts del Camp de Tarragona. A Gratallops, l'acumulació de neu va provocar l'esfondrament de la teulada de l'eremitori de Mare de Déu de la Consolació. L'esfondrament es va produir la matinada del passat 12 de gener, mentre ella dormia a una habitació propera on hi té l'estufa. L'ensorrament va afectar principalment l'habitacle on l'ermitana Sònia Sapena hi tenia el taller on realitzava els treballs que l'ajudaven al seu propi sosteniment. Hi feia espelmes, figures i icones amb cera, i tot el material i la maquinària ha quedat aixafat. De moment, l'ermitana Sapena s'allotja de manera temporal en una casa que li han cedit al poble de Gratallops.


La seva presència també era «un signe d'acollida en nom de l'Església diocesana per a tots aquells que pujaven a l'Ermita», afirma l'Arquebisbat en un comunicat. Aquesta situació ha provocat que, per primera vegada en més de 30 anys, no hi pugui haver un ermità a Gratallops. Per això, «amb la voluntat de garantir aquesta presència eremítica i dignificar les condicions de l'eremitori», l'Arquebisbat de Tarragona ha posat en marxa una campanya de recollida de fons sota el lema 'Retornem la vida eremítica a l'Ermita de la Mare de Déu de la Consolació de Gratallops'.

L'Arquebisbat de Tarragona ha informat que, després de les valoracions tècniques, es preveu que el cost de la intervenció per reparar el sostre de l'eremitori pugui ascendir fins als 50.000 euros

Aquelles persones que vulguin contribuir a la rehabilitació d'aquest eremitori i contribuir així a donar continuïtat a la vida eremítica de l'Ermita de la Mare de Déu de la Consolació de Gratallops, pot fer el seu donatiu a través del web de l'Arquebisbat donatius.arqtgn.cat/vidaeremitica. També s’hi pot contribuir a través d’una transferència bancària al número de compte ES84 2100 9046 9502 0000 6384. En aquest darrer cas, si es vol desgravar l’aportació realitzada a la Declaració de la Renda cal enviar les dades fiscals (nom, cognoms, adreça postal, import i NIF), al correu electrònic administraciobens@arqtgn.cat.