Pla general del poble de Masroig, al Priorat

El brot de coronavirus al Masroig s'hauria originat en una vetlla al tanatori

Hi ha almenys una trentena de contagiats | Salut fa un cribratge intensiu aquest dijous

Segon brot de coronavirus que té l'origen durant la vetlla d'una persona difunta. Aquest dimarts TarragonaDigital us avançava que s'havia detectat un brot de Covid-19 durant un enterrament clandestí a Torredembarra, i aquest dijous s'ha sabut que el brot de coronavirus detectat al municipi del Masroig, al Priorat, també s'hauria originat en una vetlla al Tanatori.

Segons ha avançat 'Catalunya Informació', una trentena de persones s'haurien contagiat de Covid-19 després d'assistir a la vetlla d'una persona difunta al Tanatori. En declaracions al citat mitjà, l'alcalde del Masroig, Ferran Masip, ha explicat que hi ha veïns del poble que han pres la decisió d'autoconfinar-se per evitar més contagis.

Una unitat mòbil de l'Atenció Primària de l'Institut Català de la Salut durà a terme un cribratge massiu amb tests d'antígens ràpids  durant la tarda d'aquest dijous per tal de detectar possibles contagis nous. Es durà a terme de 15 a 18 hores al Centre de Dia, situat a l'edifici de l'Ajuntament. Poden fer-se el test totes les persones majors de 16 anys que visquin al municipi, així com aquelles persones que hi treballin.