GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La C-242 a l'altura de Siurana seguirà tallada fins a finals de juliol

Els veïns arriben als municipis per una carretera alternativa a causa d'una esllavissada de roques | La carretera s'havia d'obrir al trànsit a finals de juny
Imatge de les roques al mig de la carretera després de l'esllavissada | Edu Reus
 

Fa un mes que una esllavissada de roques, provocada per les fortes pluges, va tallar completament el pas a la carretera C-242 a l'altura dels municipis de Siurana i Cornudella de Montsant, al Priorat. Els fets es van produir el passat 24 de maig cap a les quatre de la tarda, quan la malla de protecció de la muntanya va cedir i diverses roques enormes van quedar al mig de la via.

 

Els treballs de condicionament s'allargarien fins a finals de juliol

En el seu moment, ja es va anunciar que la carretera quedaria tallada com a mínim un mes. Doncs bé, després que hagi passat un mes des de l'incident sembla que la carretera seguirà tallada un mes més, com a mínim. Mentre la carretera segueix tallada i es realitzen els treballs corresponents per reforçar la seguretat de la zona per evitar nous despreniments, la Generalitat de Catalunya va habilitar vies alternatives. 

 

Segons fonts del Departament de Territori afirmen que les actuacions s'allargaran un altre mes i, si no hi ha cap inconvenient, la carretera no s'obriria al trànsit fins a finals de juliol. Durant la primera setmana després de l'accident, els conductors havien de passar per l'Arbolí en sentit les Borges del Camp i per Morera de Montsant i Poboleda en sentit Ulldemolins. Una setmana més tard la ruta alternativa es va modificar i es va habilitar una nova ruta prop de la Venta del Pubill paral·lela a la C-242.

 

Operaris intentant retirar les pedres de grans dimensions de la via C-424 | TarragonaDigital
 

 

Un incident que ja es veia venir

Uns dies més tard de l'incident, un veí de Cornudella de Montsant, Daniel Argilaga, explicava en declaracions a TarragonaDigital que els veïns del municipi ja portaven quasi dos anys alertant sobre la situació d'aquest talús i temien que la gran roca que hi havia a dalt de tot s'acabés desprenent, com finalment va ocórrer. Argilaga afegia que durant els últims anys ja hi havia hagut dos o tres accidents de trànsit per culpa de petits despreniments de roques, amb ferits i tot. Finalment, la Generalitat de Catalunya, qui té la competència de les carreteres de Catalunya, va instal·lar una malla feia només uns mesos que va resultar ser insuficient.