Eduard Punset, enterrat al cementiri de la Vilella Baixa

El divulgador científic va morir dimarts als 82 anys
Eduard Punset va morir dimarts als 82 anys.   | CatalunyaDiari.cat

 

L'exministre, economista, escriptor i divulgador científic, Eduard Punset, que va morir dimecres passat, ha estat enterrat aquest dissabte, 25 de maig, al cementiri de la Vilella Baixa, localitat on va passar la infància, en una cerimònia íntima a la qual han assistit familiars i amics. Segons fonts de la seva gent propera, el propi Punset havia decidit que les seves restes descansessin en aquesta localitat situada a la comarca del Priorat.

 

Punset va explicar fa anys en una entrevista televisiva que s'havia comprat un nínxol al cementiri de la Vilella Baixa, on el seu pare va exercir de metge rural i on ell mateix va «aprendre a estimar la naturalesa», segons havia explicat en diverses ocasions.

 

Eduard Punset va morir dimarts, als 82 anys

El divulgador científic Eduard Punset va morir aquest dimarts, 21 de maig, als 82 anys després d'una llarga malaltia. Ho va anunciar la seva família a través de Twitter, on van compartir un vídeo d'imatges recollides per l'equip del seu programa de TVE Redes «en homenatge a qui al llarg de la seva vida va dedicar el seu formidable talent i energia a divulgar i compartir idees i coneixements». Els seus familiars també van destacar la seva «insaciable curiositat i el seu etern optimisme».

 

Nascut a Barcelona, Punset era llicenciat en Dret per la Universitat Complutense de Madrid i tenia un màster en Ciències Econòmiques per la Universitat de Londres. Va ser director econòmic de l'edició per a Amèrica Llatina del setmanari 'The Economist' i economista del Fons Monetari Internacional als Estats Units i a Haití. Va ser conseller d'Economia de la Generalitat entre 1978 i 1980, i ministre de Relacions per a les Comunitats Europees entre 1980 i 1981.

 

Punset va ser diputat al Parlament, al Congrés i al Parlament Europeu. Va militar en diferents partits, com ara el Partit Comunista, la UCD i el Centre Democràtic i Social d'Adolfo Suárez. També va formar-ne un, Foro, que es va presentar a les europees l'any 1994 però no va aconseguir cap eurodiputat. En els últims anys se l'havia vist en actes de Junts per Catalunya. El Govern li va donar la Creu de Sant Jordi l'any 2011. Ha publicat una vintena de llibres sobre anàlisi econòmica, reflexió social i divulgació científica. Era Doctor Honoris Causa per la Universitat de les Illes Balears.

 

També et pot interessar

"🔴MIRACLE: Salva la vida per segons en una gran esllavissada a la C-242" "🔥ARA MATEIX: Incendi de vegetació al Priorat"