Experts d’arreu del món debaten a Escaladei sobre la gestió dels paisatges

El Simposi Internacional Paisatge, Agricultura i Dona se celebra aquest dijous i divendres
Experts d’arreu del món debaten a Escaladei sobre la gestió dels paisatges | Cedida

 

Escaladei acull aquest dijous i divendres el Simposi Internacional Paisatge, Agricultura i Dona. Experts d’arreu del món, amb una presència majoritària de dones, debatran sobre la gestió del paisatge i el seu valor cultural i agrícola. La trobada pretén crear lligams i col·laboracions entre paisatges, iniciatives i projectes que treballen pel reconeixement de models agrícoles que posen de manifest la viabilitat de sistemes que s’adeqüen a la idiosincràsia dels territoris, són respectuosos amb els seus valors i procuren una vida digna a les persones que els habiten. El Simposi es planteja en el context de la candidatura del paisatge agrícola del Priorat-Montsant-Siurana a la UNESCO.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Les dones, protagonistes del debat

Durant aquests dos dies es podran conèixer de primera mà les experiències de cooperatives de dones, la gestió de paisatges culturals de la Unesco, iniciatives relacionades amb l’agroecologia, models del banc de terres i treballs sobre alimentació o comercialització. El Simposi comptarà amb ponents de procedència ben diversa, com Hondures, Marroc, Burkina Faso, Cuba, França o Itàlia. D’altra banda, hi haurà també ponències vinculades a universitats, associacions i institucions com Unesco, FAO, SIPAM, CIHEAM, i relacionades amb experiències en la gestió, la pràctica agrícola directa, la investigació o l’activisme, per citar-ne alguns exemples. 

Impulsat per la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat del Priorat i organitzat per l’Observatori del Paisatge, la trobada té també el suport del Consell Comarcal del Priorat, l’associació Prioritat, la Diputació de Tarragona i els següents departaments de la Generalitat de Catalunya: Cultura; Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; i Territori i Sostenibilitat.

El Simposi Internacional Paisatge, Agricultura i Dona se celebra aquest dijous i divendres | TarragonaDigital

 

També et pot interessar:

"RESULTATS 26-M: El resultat de les eleccions municipals a Ulldemolins!" "RESULTATS 26-M: El resultat de les eleccions municipals a Torroja del Priorat!"