GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Falset col·labora amb el programa «Noves Oportunitats» per a joves

L'objectiu del programa és la inserció laboral i fomentar el retorn educatiu dels joves
El programa «Noves Oportunitats» està destinat a joves entre 16 i 24 anys | Ajuntament de Falset

 

L'Ajuntament de Falset col·labora amb el programa Noves Oportunitats, el qual va adreçat a joves d'entre 16 i 24 anys que ni estudien ni treballen. Aquest, té l'objectiu de fomentar el retorn educatiu d'aquest jovent, a més d'ajudar-los en la inserció en el món laboral.

 

Què és el programa «Noves Oportunitats»?

Emmarcat dins les iniciatives de la Garantia Juvenil del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), el programa «Noves Oportunitats» ofereix orientació laboral i educativa per aquests joves, d'entre 16 i 24 anys, que ni estudien ni treballen. Així doncs, realitzaran visites a empreses, suport en el desenvolupament del projecte vital o entrenament per trobar feina. A més, també hi ha cursos formatius certificats en diversos àmbits professionals, com l'hostaleria i turisme, comerç i màrqueting o activitats físiques i esportives, entre d'altres. També, es podran preparar per a les proves d'accés de Grau Mitjà i Superior.

 

El programa «Noves Oportunitats» consisteix en dues fases

En un primer moment, els interessants en apuntar-se o rebre més informació, ho podran fer a l'Espai Jove de Falset. Se'ls hi faran entrevistes individualitzades, per poder realitzar un diagnòstic ocupacional i psicosocial i, això, permetrà identificar algun dels elements que conformaran la definició del seu pla d'acció. Tanmateix, aquesta primera etapa, també servirà perquè els joves recuperin l'autoestima i l'autoconfiança, per tal que puguin definir el seu projecte de vida en l'àmbit professional i formatiu. Finalment, en aquesta primera fase, realitzaran un primer mòdul d'apoderament per tal de poder encarar de manera més positiva i optimista el seu procés.

 

En finalitzar aquesta primera etapa, el programa «Noves Oportunitats» preveu un servei d'execució del projecte professional i vital i es realitzarà un servei de tutorització i seguiment amb els joves, a més d'un servei de suport a l'escolaritat o inserció laboral.

 

L'Ajuntament de Falset col·labora amb el programa per a joves | Carles X. Cabós

 

On es poden apuntar els joves de Falset al programa?

L'Espai Jove de Falset, ubicat al pavelló poliesportiu del municipi del Priorat, és el punt d'informació i acollida d'aquest programa. En aquest sentit, els joves interessats a rebre més informació o participar-hi, es poden posar en contacte de manera presencial, per correu electrònic a joventut@falset.org o per telèfon al 627 04 92 17.