INVITACIÓ:

Et convidem al nou grup oficial de Facebook de TarragonaDigital on comentarem l'actualitat de TGN entre tots. APUNTEU-VOS CLICANT AQUÍ!

Ulldemolins celebra la XXVIII Diada de Sant Galderic

La Festa de la Pagesia Catalana tindrà lloc aquest cap de setmana, 19 i 20 d'octubre, a Ulldemolins on es faran diversos actes
Els actes de diumenge començaran a l'Església de Sant Jaume | Tarragonadigital.com

 

Un any més, la població d'Ulldemolins, al Priorat, commemora la Festa de la Pagesia Catalana aprofitant el dia de Sant Galderic, patró dels pagesos catalans. En aquesta ocasió la fita celebra la seva XXVIII edició i es durà a terme aquest cap de setmana, el 20 d'octubre, al mateix municipi. Enguany, repeteixen el mateix format que el d'altres anys amb els actes que es realitzaran el diumenge en honor al Sant, dels quals en destaquen el dinar popular i el posterior ball. 

 

La Festa de la Pagesia Catalana segueix amb altres actes previstos per diumenge

La commemoració al patró dels pagesos catalans no s'atura i diumenge, 20 d'octubre, s'inaugurarà la jornada amb una missa en honor a aquest Sant. Serà a les 11.30 hores a la Parròquia de Sant Jaume Apòstol on, a banda de la missa, també es faran el cant dels goigs, la veneració de la relíquia del Sant i la benedicció de coques. En acabar la missa, hi haurà una ofrena floral a la majòlica del Sant. 

 

Abans del dinar popular, a les 14.00 hores al local social, es durà a terme la mostra de pastissos i a les 14.30 hores començarà el dinar popular. El menú consta de tres plats: una amanida de pagès, graellada de carn amb guarnició i, per acabar amb un bon gust dolç, degustació de rebosteria i pastissos oferts. Al menú no hi faltarà vi de la Cooperativa d'Ulldemolins (DO Montsant) i també s'inclourà cafè, cava i licors.

 

El menú té un preu de 17 euros pels adults i 8 euros pels infants fins als 12 anys (si volen carn, són 10 euros). Cal apuntar-se prèviament a l'Ajuntament o al bar del Ton i cadascú haurà de portar els seus coberts. La Festa de la Pagesia Catalana finalitzarà passades les 17.00 hores amb el ball a càrrec de Forés Band. 

 

Imatge d'arxiu de la Diada de la Truita d'Espinacs amb Suc d'Ulldemolins 2018 | Laia Solanellas

 

Els actes de la Festa de Sant Galderic de diumenge

11.30 h Parròquia de Sant Jaume Apòstol, Missa en honor al Sant. Cant dels goigs i veneració de la relíquia del Sant. Benedicció de coques. En sortir de Missa, ofrena floral a la majòlica del Sant.

14.00 h Al local social, Mostra de pastissos.

14.30 h Dinar popular. Menú: Amanida de Pagès, graellada de carn amb guarnició i degustació de rebosteria i pastissos oferts. Vi de la Cooperativa d’Ulldemolins (DO Montsant), cava, cafè i licors. Menú adult 17 euros i menú infantil 8 euros (fins als 12 anys) si volen, carn 10 euros. Caldrà portar coberts i apuntar-se a l'Ajuntament i al bar del Ton.

17.00 h Ball Amenitzat pel grup Forés Band.

 

Més notícies de la categoria Priorat