Rafel Muria

El restaurant Quatre Molins de Cornudella guanya una nova estrella Michelin per a Tarragona

En l'edició 2021 per a Espanya i Portugal, conserven la menció de la guia francesa tots els establiments tarragonins. L'Antic Molí d'Ulldecona rep la nova distinció Estrella Verda per a restaurants sostenibles

Tarragona continua rebent reconeixements gastronòmics. Després de l'entrada al club selecte d'estrellats de Deliranto de Salou l'any passat, enguany el restaurant Quatre Molins de Cornudella de Montsant ha estat distingit amb una estrella Michelin en la gala celebrada per la guia francesa a Madrid, en la seva edició per a Espanya i Portugal.

Una gala que ha hagut de ser virtual i que s'ha retransmès des de la Puerta del Sol, en un any molt complicat per al món de la restauració per causa de les restriccions sanitàries, un record que ha estat constant durant tot el desenvolupament de l'acte. A banda d'una sessió llarguíssima i tangent al ridícul d'autobombo madrileny castís, que ha presentat la capital espanyola com una nova Meca de la gastronomia mundial, ha estat una gala discreta. En una edició conservadora, marcada pels tancaments provisionals per  la Covid-19, no hi ha haguts nous tri estrellats. Tres restaurants han obtingut la segona estrella, i només vint-i-un nous restaurants han rebut la seva primera estrella, entre ells l'establiment del Priorat.

El nou guardonat s'afegeix a la llista de restaurants tarragonins premiats prèviament, que conserven tots l'estrella obtinguda en edicions anteriors. Són Can Bosch i Rincón de Diego a Cambrils, Les Moles i l'Antic Molí a Ulldecona, Villa Retiro a Xerta i el mencionat Deliranto de Salou. En global, reforça la idea de la progressió ascendent de la gastronomia tarragonina els últims anys.

A més a més, l'Antic Molí de Vicent Guimerà ha assolit enguany el reconeixement en una nova categoria creada per Michelin, l'Estrella Verda, que distingeix els establiments amb una sensibilitat especial per a la sostenibilitat. Una menció extra que només han rebut set restaurants catalans.

El projecte de Jaume Giral i el jove xef Rafel Muria

Quatre Molins és un projecte recent a Cornudella, impulsat per l'empresari vinícola Jaume Giral i comandat per la cuina pel jove xef Rafel Muria, fill d'una coneguda fàbrica artesanal de mel al Perelló. Muria té només vint-i-cinc anys i l'any passat va estar nominat com a cuiner revelació a MadridFusión. 

Format a l'escola Hoffmann de Barcelona, també ha après amb el mític Michel Bras a Aubrac i va ser durant tres anys el segon de cuina de Joël Robuchon a l'Atelier de París. Des de fa quatre anys, practica la seva cuina d'autor, amb molta influència de la cuina marinera ebrenca, al Priorat. Una cuina on també hi té lògicament molta presència la mel de la seva família, l'experiència francesa i el rebost de la serra del Montsant, i que s'ofereix en dos menús en un espai per a vint comensals inserit al nucli de Cornudella.

Quatre Molins
Imatge del restaurant Quatre Molins, a Cornudella | Celler Ronadelles