Capçanes restringeix el pas als vehicles a la zona dels Tollets i del Collet

Només es podrà accedir caminant i els vehicles que tinguin finques per la zona

Les grans aglomeracions de persones i, sobretot, la gran quantitat de deixalles que es van trobar a la zona han motivat a l'Ajuntament de Capçanes a restringir l'accés amb vehicle al camí del Collet i al paratge dels Tollets. El consistori va emetre un comunicat explicant la situació i que s'incrementarà la vigilància dels Mossos d'Esquadra, Agents Rurals i Seprona. A més, avisa de sancionar tots aquells vehicles que no puguin acreditar que tenen una finca dins la zona restringida o són treballadors d'alguna d'elles.

Restringit l'accés als Tollets de Capçanes

En declaracions a Ràdio Falset, l'alcalde de Capçanes, Lluís del Arca explica que els actes incívics «comporten un important perill d’incendi i també de propagació de la Covid-19». Així mateix, durant el passat cap de setmana es van trobar entre «40 i 50 persones banyant-se» sense respectar les distàncies de seguretat.

D'altra banda, el bany als Tollets no està prohibit, però l'única manera d'arribar-hi és caminant i els Mossos i els Agents Rurals vigilaran que no hi hagi aglomeracions de persones. El batlle, a més, defensa que «la muntanya és de tots i que hi pot anar tothom però que aquestes mostres d’incivisme no es poden permetre». L'alcalde també recorda un episodi en què uns veïns del Priorat van recriminar que deixin deixalles a uns i els van contestar tirant pedres.

La mateixa situació que hi ha als Tollets es viu a la zona del pantà. Un dels problemes, recorda l'alcalde de Capçanes, és que «s'ha posat de moda llençar-se des del pont de la via del tren». Aquest fet, però, pot acabar malament quan baixi el nivell de l'aigua.

"Vinyes en perill: «Greus afectacions» i pagesos que han perdut totalment la collita" "L'hostaleria i el turisme del Priorat s'activen tímidament després del coronavirus"