Ulldemolins celebra al setembre el primer Concurs de Paelles

L'acte se celebrarà en el marc de la Festa Major, que se celebra entre el 6 i el 16 de setembre
Ulldemolins celebra la primera edició del Concurs de Paelles. | Consell Comarcal del Priorat

 

El poble d'Ulldemolins està immers en un estiu ple d'activitats sense aturada en el marc de les Festes d'Estiu. La ruta de tapes D'Pintxos, la conferència 'La guerra a Montsant', la gimcana pels carrers del poble i les festes al Local Social han estat algunes de les activitats més destacades de la programació. I la propera setmana, arribats al mes de setembre, arriba la Festa Major, que se celebra entre els dies 6 i 16 de setembre. Dins els actes de la festa major, hi ha una novetat destacada, la primera edició del Concurs de Paelles d'Ulldemolins.

 

Una novetat destacada dins la programació de la Festa Major 

La cita per als amants de la gastronomia de proximitat serà al bell mig dels deu dies de Festa Major, el pròxim diumenge 8 de setembre a partir de les dotze del migdia, al parc del Poliesportiu municipal. Hi podran participar totes les persones interessades a formar un equip amb un mínim de sis persones, i les inscripcions, que estaran obertes fins al dia 5 de setembre, tindran un preu de dos euros per persona i s'hi haurà d'especificar el nombre de participants i el nom de la colla. L'entrega de premis es realitzarà a la mitja part de l'espectacle musical Mamma Mia que tindrà lloc a les sis de la tarda al Local Social.

 

L'Ajuntament ja ha fet públiques les bases de la competició: la paella podrà ser al gust de cada grup (de peix, de carn, mixta o de verdures) i haurà d'assegurar un plat per al jurat, per tal que la pugui valorar; els estris i ingredients hauran de ser proporcionats pel mateix grup i no podran venir preparats des de casa; el temps màxim per cuinar seran dues hores; el jurat, format per un membre de cada colla participant, supervisarà la feina dels concursants, que seran desqualificats si incompleixen alguna norma; el veredicte, inapel·lable, atorgarà quatre premis, que seran el de la paella més gustosa, la més ben presentada, la més ben guarnida i la més sostenible.

 

Ulldemolins es prepara per la Festa Major. | Àngel Ullate

 

Els actes més destacats de la Festa Major

La programació de la Festa Major oferirà als habitants d'Ulldemolins activitats molt diverses que continuaran amb l'activitat del mes d'agost. Així, hi haurà cultura i història, amb la xerrada exposició 'La flama del Canigó' o el monòleg 'Pompeu Fabra: jugada mestra'; tradició i cultura popular amb la Pujada de la Senyera i els actes de la Diada nacional, les misses i els concerts d'orgue; música, amb el ball de nit i la festa disco; o activitats per als més petits, com la gimcana infantil.