Arriba la 27a edició de les Jornades de Rol i estratègia de Reus, amb un format adaptat al coronavirus

L'edició d'enguany se celebrarà a La Palma, un espai a l'aire lliure on poder implementar les mesures de seguretat correctament
Dos jugadors de rol amb mascareta | Laia Solanellas
 

L'Associació de Jugadors i Jugadores de Rol de Reus (AJJRR) celebra la 27a edició de les Jornades de Rol i estratègia de Reus, que tindrà lloc els pròxims dies 3 i 4 d'octubre a La Palma, al carrer Ample número 75 de Reus. Es tracta d'una edició afectada pel coronavirus on les mesures de seguretat i el distanciament dificulten l'activitat social de jugar a jocs de taula.

Malgrat el context global que toca viure, l'AJJRR creu important «recuperar la pràctica presencial dels jocs de taula de tota mena així com la realització de les convencions, fires i trobades tan habituals en el sector». És per això que, amb un format adaptat, s'ha decidit celebrar la 27a edició de les Jornades.

Jugar a jocs de taula amb mascareta 

Les adaptacions que s'han hagut d'adoptar són, entre altres, les habituals en una convenció amb un gran nombre d'assistents. Entre altres, és obligatori l'ús de mascareta en tot el recinte; i fumar, menjar o beure a les sales de joc queda terminantment prohibit.

Els tapets de joc i els taulers seran desinfectats abans i després de cada partida, i els participants hauran de fer servir el gel hidroalcohòlic per desinfectar-se, sempre que sigui necessari. Per poder participar als tornejos i activitats, cal inscripció prèvia, i tots els actes es realitzaran, en la major mesura, a l'aire lliure.

Difondre i donar a conèixer aquest món entre el públic 

Les Jornades de Rol i Estratègia de Reus es plantegen amb un doble objectiu, el d'oferir un punt de trobada pels amants d'aquest tipus de jocs de taula, en cadascuna de les seves modalitats, així com donar a conèixer aquest món al públic general.

Per aquest motiu, s'organitzen partides de demostració i iniciació, torneigs, concursos i altres activitats lúdiques paral·leles. Les Jornades de Rol a Reus tenen un ampli reconeixement entre els aficionats, convertint-se en una de les dates assenyalades per a moltes persones, com els gairebé 400 assistents de la passada edició.

L'Associació de Jugadors i Jugadores de Rol de Reus (AJJRR) va néixer l’any 1994 amb la intenció d'agrupar els aficionats i jugadors de rol, estratègia i simulació de la ciutat. Actualment l'entitat està conformada per 50 socis que intenten difondre i donar a conèixer aquest tipus d'activitat a través de l'organització de tornejosactivitats lúdiques.

"La saturació dels Jutjats de Reus: un 80% per sobre del límit de feina previst" "La plaça del Mercadal acull la concentració de Reus en suport del president Torra"