Concerts, ball, cuina i molt més a les activitats d'estiu que ofereix la xarxa de Centres Cívics de Reus

'36 propostes refrescants' és el programa d'activitats que organitza la xarxa dels Centres Cívics de Reus que es realitzaran del 6 de juny al 31 de juliol
La programació es presentarà al Centre Cívic Mas Belló aquest dijous, 6 de juny | Reus.cat
 

 

'36 propostes refrescants' és el programa d'activitats d'estiu que ofereix la xarxa de Centres Cívics de Reus. Per tercer any consecutiu, la xarxa programa una sèrie d'activitats estivals, obertes i gratuïtes amb l'objectiu de teixir relacions entre les entitats i la ciutadania alhora que es gaudeix de l'estiu. Un total de 36 activitats, diverses, distribuïdes en diferents franges horàries per tal de poder donar opcions a tothom qui hi participi. En concret, hi ha 14 activitats programades al matí, 14 a la tarda i 8 al vespre que es duran a terme del 6 de juny al 31 de juliol. 

 

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

 

La programació d'estiu es presenta en públic aquest dijous, 6 de juny, a les 20.00 hores al Centre Cívic Mas Abelló, coincidint amb la cloenda del curs de la xarxa de centres cívics de Reus. La celebració s'inicia a les 18.30 hores i, entre les activitats previstes, hi ha programat un concert del Cor Ciutat de Reus, aCOrds de Reus i la Colla Musical els Tranquils. 

 

Concerts familiars, ball, cuina i molt més a les activitats d'estiu

Les diverses activitats que s'emmarquen dins del programa '36 propostes refrescants' van des dels concerts familiars als assajos oberts d'elements del seguici festiu, com els balls de Cavallets, de gitanes, dels Xiquets de Reus o de la Víbria. Aquestes activitats són fruit del treball amb les diferents entitats de la ciutat i en la línia de col·laboració i participació. D'altra banda també s'han programat classes de ball, com salsa, bachata i ball folk; classes de cuina, amb cuina per revetlles, raw-food, smoothies, gaspatxos innovadors, showcooking, etc. A més, destaquen les visites guiades que, de moment, se n'han programat a la planta potabilitzadora d'aigua, als Horts Eco Urbans, als pavellons del Pere Mata, als Blocs Bofill del barri Gaudí, a l'exposició del Museu Salvador Vilaseca «La guerra del Rif», o el taller de la pintora Myriam Arnold.

 

Activitats relacionades amb el territori

Finalment, s'han previst sortides organitzades en col·laboració amb entitats i altres departaments municipals com al passeig de la Boca de la Mina en el marc del projecte de recuperació i de millora de l'espai; l'observació astronòmica a l'Ermita Santa Anna, amb l'Associació Astro Torroja; un tast d'oli, amb la col·laboració del Consell Regulador DOP Siurana; i una ruta de portes emblemàtiques de la ciutat, amb la col·laboració de l'Associació Reus Ocults. 

 

Les activitats programades durant l'estiu ha anat creixent, tant en quantitat com en el nombre de persones participants. L'any 2017 es van oferir 8 activitats, en les quals van participar 213 persones, l'any passat, es van oferir 21 activitats en les quals van participar 813 persones.