GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Les Solemnes Processons es preparen per sortir el Dimecres Sant per Reus

La Solemne Processó del Prendiment i la Solemne Processó Penitencial sortiran avui, 17 d'abril, pels carrers de la ciutat a partir de les 20.30 hores
Imatge d'arxiu de la Processó de l'Amargura de Reus 2019 | Laia Solanellas
 

Ja fa més de dues setmanes que la Setmana Santa de Reus va començar i, amb ella, la ciutat viu un mes amb unes setmanes plenes d'actes per celebrar la Setmana Santa. Va començar el dimarts, 2 d'abril, amb el XXXI Cicle de Xerrades per Quaresma i avui, dimecres 17 d'abril, també hi ha programats diversos actes. Entre ells destaquen l'ofrena de clavells, la Solemne Processó del Prendiment i la Solemne Processó Penitencial. 

 

 

Ofrenes florals i de clavells a les diferents parròquies de la ciutat

Des de les 9.00 hores fins a les 13.00 hores i des de les 16.00 hores a les 20.00 hores es podrà fer una ofrena de clavells a la parròquia de Sant Bernat Calbó. Tots els confrares i devots podran fer ofrena de clavells, siguin de color vermell o de color blanc, que portarà el Sant Crist al Viacrucis i el Monument del Santíssim. 

 

La Parròquia de Sant Joan Baptista obrirà les portes de 10.00 hores a 13.00 hores i de 16.00 hores a 20.00 hores perquè tots els confrares i devots puguin fer ofrena de gladiols i clavells, de color blanc. El pas de la Llançada a la processó del Sant Enterrament del Divendres Sant serà qui portarà aquests gladiols i clavells. 

 

De les 17.00 hores a les 22.00 hores es podrà visitar el temple de la Reial Congregació de la Puríssima Sang. També es faran ofrenes i adoració a la Venerada Imatge del Sant Crist de la Sang. Finalment, de 18.00 hores a 21.00 hores, a l'església de Sant Francesc, ofrena floral del clavell i del cirial. En aquest cas, tots els confrares i devots podran fer ofrena floral de clavells, vermells i blancs, que portaran els passos de Nostre Pare Jesús del Calvari i la Verge del Calvari a les processons de Dijous i Divendres Sant. També es podrà col·laborar a sufragar els ciris del Pas de la Verge. 

Imatge d'arxiu de la Processó de l'Amargura de Reus 2019 | Laia
 

La Solemne Processó del Prendiment

Està organitzada per les Confraries dels Sants Just i Pastor, Jesús de l'Amargura i Sant Pere Apòstol i compta amb la participació dels Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist. En arribar pel Fossar Vell a la Prioral de Sant Pere, es farà un cant de saetas. 

 

Sortirà a les 20.30 hores del  Temple de la Puríssima Sang i seguirà pel raval de Sant Pere, Fossar Vell, carrer Major, plaça del Mercadal, carrer Monterols, plaça de Prim, raval de Jesús, raval de Martí Folguera i carrer de Misericòrdia, acabarà a l’església de Sant Francesc d’Assís.

 

La Solemne Processó Penitencial

Aquesta processó està organitzada per la Germandat de Sant Josep Obrer i compta amb la participació dels Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, dels portants del Sant Crist de l’Arxiconfraria del Sant Crist de la Creu, i de la banda de cornetes i timbals Verge de Misericòrdia. Amb motiu del 70è aniversari del pas de la Confraria de la Verònica, aquest pas també hi participarà. L'Agrupació Musical La Verònica i tots aquells confrares que vulguin també participaran en la processó. 

 

També sortirà a les 20.30, però en aquest cas, ho farà des de la parròquia de Sant Josep Obrer, passarà per l'avinguda Mas Abelló, per la rotonda de la universitat i tornarà per l'avinguda Mas Abelló. Acabarà a l’interior de la parròquia de Sant Josep Obrer amb una pregària.