GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Els actes del programa de Sant Pere de Reus d'avui, dimecres 26 de juny

Els actes d'avui comencen a les 10.00 hores amb uns tallers d'activitats familiars i acabaran passades les dotze de la nit amb ball de gralles
La Nit de fer l'Índiu aplega cada any més gent. | Laia Solanellas

 

Entre els actes de festa major destacats d'avui hi ha els Cóssos, una competició de jocs tradicionals entre les diferents entitats, també els vermuts de la Casa Rull en aquesta ocasió amb FamFarra, l'espectacle de les Varietées de Sant Pericu i un dels actes que darrerament ha agafat més protagonisme, la Nit de fer l'Índiu, una jornada que acabarà amb ball de gralles. Consulta el programa d'actes sencer aquí.

 

Als Cóssos competeixen les diferents entitats del seguici festiu   | Laia Solanellas

 

Els actes d'avui, dimecres 26 de juny:

De 10.00 a 12.00 h, al MUSEU DE REUS (espai plaça de la Llibertat), CASAL TASTALAFESTA! Tallers per descobrir la Festa Major. Una proposta variada d'activitats i tallers per als més menuts de la família. Infants de 4 a 10 anys. Imprescindible reserva prèvia on line a: www.codoleducacio.com +info: tel. 977 327 362. Amb el suport del Museu de Reus.

De 10.00 a 14.00 h, al CENTRE D'ART CAL MASSÓ, espai d'interpretació visual de la Festa Major, destinat a les famílies, amb projeccions d'audiovisuals que se centren en els elements festius, els balls i la música. Organitza: Centre d'Art Cal Massó.

D'11.00 a 13.00 h, al GAUDÍ CENTRE, Observem, escoltem i toquem en família el Gaudí Centre!, visita familiar al Gaudí Centre. Imprescindible reserva prèvia al telèfon 977 010 670 o a infoturisme@reus.cat. Preu: 5 € per a adults i nens.

13.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, concert vermut amb FanFarra, ambl'espectacle Fem farra. Preocupats per la poca quantitat de fanfares que toquin en català, aquesta tropa s'ha proposat fer sonar els grans èxits de la nostra música d'una manera fresca i festiva. Amb «El Patumaire», «El meu avi» o l'última cançó de moda, juguen a fer-nos ballar, can- tar i, per què no, fer un beure amb els amics o amb qui acabis de conèixer. Col·labora: Vermuts Miró i Patates Laurie.

18.30 h, des de la CASA RULL, sortida de la cercavila del Canó de les Festes. Música i canonades que anuncien la festa!

18.30 h, a la PLAÇA D'EVARIST FÀBREGAS, animació infantil a càrrec de Parranda amb l'espectacle El Batibull de la festa Major. Jocs, danses, contes i molta animació que fem els actes d'una festa major catalana: exhibició de gossos d'atura, sant ofici, cercavila folklòrica, partits de solters contra casats, castellers, correfoc i un seguit d'actes característics en mol- tes poblacions del país. Hi veureu què, com i amb qui fem aquesta gran, esbojarrada i fantàstica Festa Major... quin bati- bull!!!

 

Imatge d'arxiu dels Cóssos de Reus | Laia Solanellas
 

 

19.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, els Cóssos, vuitè torneig de jocs tradicionals entre equips dels elements festius de la ciutat. Els jocs que formaran part de la competició són les bitlles, les curses de sacs, les carreres de cintes i el pal ensabonat. D'aquesta manera, Reus recupera i crea les curses o cóssos, un dels actes més característics que havia tingut la Festa Major de Sant Pere durant el segle XIX.

19.00 h, a la PLAÇA DE PRIM, ballada de sardanes de Festa Major amb la Cobla Pare Manyanet. Organitza: Colla Sardanista Rosa de Reus.

21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, Varietées de Sant Pericu. Bravium Teatre ens ofereix i coordina un espectacle amb diferents exhibicions de música, dansa, teatre, màgia, humor, etc., que es barregen en actuacions sorprenents i esbojarrades. Espai amb capacitat limitada.

22.30 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, humor, ball, màgia i música a La Revista 2019, amb Acompañame a la Revista.

 

La Nit de fer l'Índiu en una imatge d'arxiu de Sant Pere 2018 | Laia Solanellas

 

22.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, concert a càrrec la Banda de Fer l'Índiu i la Banda Simfònica de Reus, com a preàmbul de La Nit de Fer l'Índiu.

23.30 h, des de l'AJUNTAMENT, inici de la cercavila de La Nit de Fer l'Índiu. L'Àliga i els gegants Indis pujaran en cercavila fins al Campanaret per recollir l'element convidat d'aquest any, els Nanos, amb motiu del seu cinquantè aniversari. Passarà per carrer de Monterols, plaça de Prim, carrer de Llovera (fins al Campanaret), i baixada pel carrer de Llovera, plaça de Prim, carrer de Monterols, plaça del Mercadal i Ajuntament. A continuació, a la PLAÇA DEL MERCADAL, per acabar la Nit de Fer l'Índiu, ball de gralles a càrrec de Canya d'Or. Organitza: Colla Gegantera i CRAC.