Boca de la Mina a Reus

Adjudicada l'última fase de les obres de la Boca de la Mina

El Jardí Agrari del Camp completarà la reforma del passeig | També s'ha adjudicat el pla de comunicació

La segona fase de les obres del passeig de la Boca de la Mina de Reus començaran pròximament. L'Ajuntament ha adjudicat recentment el projecte del Jardí Agrari del Camp, el segon espai nou que hi ha previst. L'obra compta amb un pressupost de 757.313,70 euros IVA inclòs.

Les obres s'han adjudicat a Acciona Medio Ambiente SA i Acciona Construcción SA, que han format una UTE. Està previst que, quan es formalitzi el contracte, les obres durin deu mesos. Juntament amb el Parc de les Olors, suposa el canvi més substancial que ha de viure la zona arran d'aquest projecte, juntament amb la reforma del passeig en si.

Així doncs, cap a la tardor del 2021 s'hauran enllestit els dos nous espais que acompanyaran el passeig de la Boca de la Mina i que, segons ho ha plantejat el govern, ha de suposar modernitzar i revitalitzar la zona. Es veu com un «pulmó verd» a la zona nord de la ciutat amb diferents funcions possibles.

El Jardí Agrari del Camp s'havia tret a licitació amb un pressupost de 837.196,17 euros i el projecte ha d'ocupar 7.709 metres quadrats. Dins del seu perímetre hi haurà tres espais amb diferent vegetació, arbres fruiters, plantes d'horta i un prat verd. En aquest darrer es preveu que s'hi puguin fer activitats de lleure.

També es planteja com un espai especialment dissenyat per a activitats escolars. A més s'hi han d'aixecar dues construccions que siguin el centre de rebuda dels visitants de la Boca de la Mina. Per davant resta un altre projecte, la creació de continguts, productes audiovisual i de realitat augmentada i d'una aplicació per a mòbils.

El projecte està a punt d'adjudicar-se i compta amb un pressupost de 115.563,29 euros. Completarà la reforma del passeig de la Boca de la Mina, un dels grans projectes en marxa a la ciutat. Finalment, aquesta mateixa setmana, s'ha adjudicat el pla de comunicació d'aquest nou espai, que vol ser tant una zona verda per al lleure com un actiu didàctic per a la ciutat.

El pla de comunicació, des d'ara fins al 2023

El contracte del pla de comunicació s'havia tret a licitació amb un pressupost de 48.519,60 euros i s'ha adjudicat en dos lots diferents. Per una banda, amb un preu de 25.276,21 euros IVA inclòs, Vilaniu Comunicació s'encarregarà de produir els continguts.

En segon lloc, Media Needs serà qui, amb un preu de 17.182,00 euros IVA inclòs s'encarregui de l'organització d'esdeveniments i la campanya de dinamització ciutadana. El calendari previst estipula dos terminis, el primer des que es formalitzi el contracte fins que s'inauguri la primera part del projecte de reforma i s'hi posin en marxa les noves rutes, previst pel primer trimestre del 2021.

El segon termini va des del moment en el qual es posin en marxa les rutes «fins a la finalització del projecte, com a màxim fins al novembre de 2023, responent a les necessitats de difusió de l'oferta d'activitats del passeig i a l'obertura del nou espai del Jardí Agrari». La meitat del pressupost del projecte correspon a fons europeus per al desenvolupament.


Comentaris