L'Aeroport de Reus incorporarà nous autobusos cap a Tarragona i Barcelona aquest estiu

Malgrat les dades baixes del primer trimestre del 2019, la taula estratègica de l'aeroport és optimista de cara a l'estiu
La taula estratègica de l'Aeroport de Reus s'ha tornat a reunir aquest dijous, 25 d'abril | TarragonaDigital

L'Aeroport de Reus millorarà, a partir del pròxim 1 de juny, la seva connexió via autobús amb diversos punts significatius del territori. El secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín, ho ha anunciat amb motiu de la convocatòria de la taula estratègica de l'aeroport aquest dijous, 25 d'abril. La millora es traduirà en duplicar els autocars cap a la Costa Daurada, incorporar-ne cinc diaris cap a Barcelona i afegir-ne «entre tres i cinc» més a la ciutat de Tarragona.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

L'objectiu és incrementar la qualitat i la quantitat dels serveis alhora que es redueix el temps invertit en el trajecte. En el cas dels autocars cap a la Costa Daurada, que multiplicaran per dos la seva freqüència, es desdoblaran dos recorreguts: un d'ells passarà per Cambrils i PortAventura; i l'altre per Salou i La Pineda. La decisió pretén oferir més capacitat per afrontar el volum esperat de passatgers a partir del juny.

 

La taula estratègica reuneix els diversos agents del territori i serveix per posar al dia l'actualitat, els balanços i les estratègies en favor d'un desenvolupament òptim de l'aeròdrom de les comarques de Tarragona. Hi han participat interlocutors de l'aeroport, del món municipal, del govern i de la Conselleria de Territori per tal d'elaborar un discurs consensuat sobre el qual guiar la infraestructura.

 

L'Aeroport de Reus: previsions optimistes per a la temporada d'estiu després d'un fluix inici de 2019

Si bé la novetat principal és la del nou servei d'autocars, la taula també ha volgut posar fil a l'agulla després de conèixer els fluixos resultats de passatgers que Reus ha mogut durant els tres primers mesos del 2019, on entre el gener i el març no s'ha arribat a les 15.000 persones a l'aeroport. Malgrat aquest inici dèbil d'any, les previsions de cara a la temporada d'estiu són molt optimistes. Factors com la tardana Setmana Santa han endarrerit l'activitat turística fins a ben entrat l'abril.

 

El regidor de Promoció Econòmica a l'Ajuntament de Reus, Marc Arza, ha valorat que «esperem unes dades molt positives per a la temporada d'estiu» que compensin el primer trimestre del 2019. Segons Arza, les previsions apunten que «ens mourem al voltant del milió de passatgers, com en els darrers anys», de manera que esperen que les dades del mes d'abril ja reflecteixin un canvi de tendència en direcció als mesos d'estiu.

 

També et pot interessar