Aigües de Reus premiada per la seva implicació en la reutilització de l'aigua

L'acte va estar presidit pel conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet
El regidor de Medi Ambient i Ocupació de l'Ajuntament de Reus, Daniel Rubio, recull el premi | TarragonaDigital.com

 

L'Associació Catalana d'Amics de l'Aigua ha reconegut la divisió de l'empresa depenent de Reus Serveis Municipals SA, Aigües de Reus, per la seva implicació en la «reutilització de les aigües». El regidor de Medi Ambient i Ocupació de l'Ajuntament de Reus, Daniel Rubio, va ser l'encarregat de recollir el guardó, la setmana passada, en un acte presidit pel conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet. L'entrega es va fer al Cosmocaixa de Barcelona

Amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua, l'Associació Catalana d'Amics de l'Aigua atorga, anualment, els Premis de l'Aigua. L'objectiu de l'entrega d'aquests guardons és l'estimulació de totes aquelles iniciatives, actuacions o trajectòries que tinguin relació amb la millora de l'entorn natural i amb la millora de «la relació de la població catalana amb l'aigua». Aquest guardó no atorga cap recompensa econòmica. 

La primera ciutat amb una depuradora d'aigües residuals

Durant el seu discurs d'agraïment, el regidor de Medi Ambient i Ocupació, Daniel Rubio, va destacar que Reus va ser la primera ciutat de l'Estat espanyol a comptar amb una depuradora d'aigües residuals, cap als anys trenta del segle XX. Al discurs va afegir que l'objectiu de la depuradora segueix sent el mateix que el que era amb la diferència que ara s'ha adaptat al segle XXI. 

Avui dia, part de l'aigua regenerada per l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals (EDAR) s'utilitza per regar els camps de conreu, d'aquesta manera, Reus regenera un 9% de les aigües d'EDAR, aquesta xifra està per sobre de la mitjana catalana que és d'un 5%. 

El jurat de l'entrega de premis d'aquest any

Aquest any l'entrega de premis ha arribat a la seva 20a edició i el seu jurat estava format pel periodista de La Vanguardia, Antonio Cerrillo; el regidor de Medi Ambient, Activitats i Espais Verds de l'Ajuntament de Granollers, Albert Camps; el catedràtic de la Universitat Politècnica de Barcelona, Emilio Custodio; la directora de Desenvolupament Sostenible del Grup Casa, Elisabeth Santacruz; i la cap de servei de Salut Ambiental de la Generalitat de Catalunya, Irene Corbella.

Els altres premiats reconeguts per l'Associació Catalana d'Amics de l'Aigua han estat Josep Alabern, d'Aigües de Manresa, per la seva trajectòria professional; el Consorci Besós Tordera pel seu 30è aniversari; Aigües de Barcelona per l'exposició The zone of hope; l'expresident de la comunitat de regants del Canal d'Urgell, Ramón Carné; i la Universitat de Girona pel nou màster de Ciència i Tecnologia del Recursos Hídrics. 

"Clou la primera edició del festival 'Breus' amb ganes d'afrontar més edicions" "ÚLTIMA HORA: Ferit un jove per una ganivetada a Reus"