Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Reus

L'Ajuntament de Reus ajudarà amb 5.000 euros les empreses que contractin treballadors

La mesura pretén reduir el nombre de persones aturades a la ciutat | Es pretén trobar feina per a 50 reusencs

L'Ajuntament de Reus inicia un nou pla per reduir el nombre d'aturats a la ciutat. El consistori destinarà 250.000 euros a empreses i autònoms perquè contractin persones en situació d'atur. El passat 18 de desembre, la Junta de Govern Local va aprovar les bases que regularan l'ajut, emmarcat dins el Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus. 

Aquesta línia d'ajudes anirà destinada directament a les empreses i autònoms, a qui se'ls entregarà directament els diners perquè  contractin als  treballadors. L'ajuntament subvencionarà la contractació d'un màxim de dues persones per empresa, amb la previsió que se'n contractin un total de  50 treballadors.

Per a cada un d'ells, l'ajuntament donarà  5.000 euros, i la persona haurà de  treballar  a l'empresa durant un mínim de sis mesos sense que l'empresa el pugui acomiadar. Les persones contractades hauran d'estar en situació d'atur i portar un mínim de dos mesos empadronats a Reus.

Requisits també per a les empreses

Per a les  empreses  que vulguin demanar aquesta subvenció, el consistori també ha establert uns requisits. Primerament, les empreses hauran d'haver  ampliat  la seva plantilla contractant a persones en situació d'atur en el període comprès entre l’1 de desembre del 2020 i el  31 de maig  de 2021.

En segon lloc, l'empresa sol·licitant no pot haver  reduït el nombre de  treballadors, ni realitzat cap acomiadament improcedent durant l'any 2020, ni durant el procés de contractació de la persona per qui se sol·licita l'ajuda. Així mateix, tampoc ha d'haver experimentat cap  ERTO ni expedient de regulació d'ocupació.

La convocatòria funcionarà per  concurrència competitiva, obtindran les ajudes les  primeres empreses que ho demanin i que compleixin els requisits.