GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'Ajuntament de Reus posa en marxa el web de les Eleccions Municipals

Al web s'hi trobaran les seccions censals de la ciutat i es podran tenir dades dels àmbits geogràfics més detallats i reduïts
El 26 de maig els ciutadans de Reus estan cridats a anar a votar els seus regidors i alcaldes | Laia Solanellas
 

L'Ajuntament de Reus ha activat, aquest dimecres 22 de maig, el web de les Eleccions Municipals de Reus 2019, el web inclou novetats en relació a la informació que s'oferia en anteriors cites electorals. Una de les novetats és que s'oferiran les dades de totes les seccions censals de la ciutat, amb la qual cosa es podran tenir dades dels àmbits geogràfics més detallats i més reduïts. 

 

Actualització constant durant la jornada electoral

Les dades de participació s'aniran incorporant al web a les 14.00 hores, a les 18.00 hores i a les 20.00 hores. Un cop es tanquin els col·legis electorals, a les 20.00 hores, s'hi anirà introduint el minut a minut de l'escrutini dels vots emesos. Totes les dades s'oferiran en referència al global de la ciutat, per col·legis electorals i per districtes electorals. Com a novetat d'aquest any, destacar que també es proporcionaran les dades per seccions censals. Cal tenir en compte que aquestes dades hauran de ser oficialitzades per la Subdelegació del Govern de l'Estat i, per tant, el seu valor és merament informatiu. 

 

El Pactòmetre és una altra de les novetats més destacades, és una eina que permetrà fer sumes de regidors electes per configurar possibles majories de govern. Aquesta eina es posarà en funcionament quan el recompte estigui ja en fase avançada. El web està dissenyat per oferir tota la informació sobre les eleccions municipals. A més, per primera vegada, l'Ajuntament de Reus oferirà també les dades de les eleccions al Parlament Europeu. En aquest cas, la informació es donarà sobre el plànol de ciutat, al Geoportal. 

 

Una pàgina web renovada amb més eines

L'Ajuntament de Reus ha renovat, recentment, el web de les eleccions i hi ha incorporat mapes interactius que permetran a l'usuari plasmar sobre el plànol de la ciutat totes les dades que s'aniran generant al llarg de la jornada electoral. L'eina ofereix la possibilitat de comparar dades actuals i històriques i fer múltiples combinacions i comparacions sobre el mapa de la ciutat de Reus. Al web municipal també s'hi poden trobar les dades dels comicis anteriors i els col·legis electorals, entre altres informacions.