Imatge del Mas Tutusaus, actualment en força mal estat.

L'Ajuntament de Reus preveu que la rehabilitació del Mas Totosaus costi 150.000 euros

El PSC exigeix mesures urgents per «treure'l de l'estat deplorable» en què es troba

L'Ajuntament de Reus té previst rehabilitar el Mas Totoaus per destinar-lo a usos socials. Actualment s'està tramitant l'inici de les obres, i properament es decidirà quin ús final se li donarà. Des de la regidoria d'Urbanisme s'ha fet un estudi econòmic, i es preveu que la rehabilitació pugui costar uns 150.000 euros. El primer pas que durà a terme el consistori serà l'encàrrec del projecte per executar les obres.

Segons l'estudi que ha fet la regidoria, el Mas Totosaus actualment està en desús. Fa uns 10 anys se'n va restaurar l’exterior, però des d’aquella data ha estat desocupat i presenta patologies pròpies del pas del temps i un manteniment pràcticament inexistent. El consistori apunta que caldrà actuar en tot el conjunt respecte a dotació d’aïllament, instal·lacions o els acabats interiors, així com sobre la restauració de façanes, la dotació de mitjans d’accessibilitat, eficiència energètica i confort.

El PSC exigeix mesures urgents per «treure'l de l'estat deplorable»

Per la seva banda, el PSC de Reus considera que el govern de la ciutat només neteja el Mas Totosaus «quan hi ha queixes a la premsa». I per això aquest dimarts ha fet un comunicat als mitjans queixant-se i criticant la inacció, al seu parer, de l'alcalde Carles Pellicer per aquest edifici i el seu entorn.

«Un alcalde no pot governar en base al principi d’acció-reacció. És una manera molt pobra de gestionar el dia a dia de la ciutat i demostra ser un mal govern per a Reus». Amb aquestes paraules, el portaveu del grup municipal socialista, Andreu Martín, critica que el govern de Reus «només reacciona quan rep crítiques de l’oposició o de la ciutadania».

Els socialistes apunten que l'any passat, quan ja es va denunciar l'estat «lamentable» del mas, «es va endreçar una mica». Però ara presenten una nova bateria d'imatges en les quals, asseguren, es demostra que només s'actua quan es fan crítiques a la premsa. El PSC es queixa que no hi ha reacció per part del govern i que aquest és un fet especialment greu atenent la figura de protecció d'aquest mas, catalogat pre la seva vàlua històrica.