Carles Pellicer, alcalde de Reus

Carles Pellicer treu pit per l'arxivament de la causa per l'1-O

L'alcalde manté que «votar no és un delicte» | Considera un atemptat contra els drets civils «perseguir els càrrecs electes »

«Votar no és un delicte», sentencia Carles Pellicer, alcalde de Reus, en relació a l'arxivament de la causa oberta contra alcaldes i alcaldesses arran de la celebració del referèndum de l'1-O. El batlle ha matisat que a l'Ajuntament encara no s'ha rebut cap comunicat oficial de fiscalia, però ha valorat el que ja s'ha filtrat a la premsa, que la mateixa fiscalia ha decidit arxivar la causa.

Ho considera una persecució política

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

L'alcalde de Reus ha convocat una compareixença d'urgència en relació a l'arxivament de la causa que encara era oberta contra els alcaldes a qui s'acusava d'haver col·laborat en l'organització del referèndum de l'1 d'Octubre. Pellicer manté que «votar és exercir la democràcia; per contra, perseguir els càrrecs electes atempta contra els drets civils». Ha etzibat, també, que «la fiscalia va iniciar una investigació motivada per raons polítiques; com era previsible, la investigació ha quedat en res, ho tenia molt clar, i s'ha acabat arxivant».

Carles Pellicer, alcalde de Reus
Carles Pellicer, alcalde de Reus, ha comparegut per valorar l'arxivament de la causa | Jordi Olària Gras

 

La valoració que Pellicer ha fet aquest dimarts a la tarda s'ha mantingut en la mateixa línia de la que ja va fer quan es va saber que la part de la causa del 3-O que afecta els portaveus municipals es mantenia oberta. En el cas d'avui, però, la causa ja no té més recorregut, precisament, perquè és la fiscalia mateixa qui ha decidit arxivar-la.

En aquest sentit, qualifica de «persecució dels jutjats i de la fiscalia» les actuacions judicials. Ha assegurat, però, que «l'Ajuntament de Reus i jo com alcalde sempre hem complert i complirem la llei». Ha reafirmat, amb tot, que «sempre hem estat al costat del dret a decidir, i sempre donarem suport a què la gent pugui expressar-se votant»; i ha recordat que «malgrat tots els impediments, a Reus, que es van posar el seu moment, la ciutadania va poder votar l'1 d'Octubre en el referèndum convocat pel Govern de Catalunya».

Causes judicials pendents

El batlle reusenc valora «molt positivament» l'arxivament de la fiscalia, però també lamenta «que hagi tardat un any» a decidir-lo. Encara en matèria de procés català, resta als jutjats la causa oberta pel manifest del 3 d'octubre i que, segons la Policia Nacional, constitueix un delicte d'odi. Preguntat per la premsa, Pellicer no considera que l'arxivament que s'ha conegut aquest dimarts hi pugui influir; «una no té res a veure amb l'altra; segueix el seu curs i queda pendent».