L'ANC consideraria un «frau» que JxReus, ERC o CUP pactessin un govern amb partits del 155

Reus per la Independència fa avaluació dels resultats electorals a la capital del Baix Camp
La seu de l'ANC a Reus durant una encartellada a favor del referèndum de l'1 d'octubre | Laia Solanellas

 

«Un frau al conjunt de l'independentisme». Així ho titlla l'ANC-Reus per la Independència el fet que Junts per Reus, ERC o CUP pactessin la conformació del govern municipal amb partits del 155. L'Assemblea ha realitzat una avaluació dels resultats electorals de les eleccions municipals del passat 26 de maig, després de veure les notícies sobre els possibles pactes i negociacions per constituir el govern municipal de Reus. 

 

Reclamen la conformació d'un govern republicà i independentista

Des de l'Assemblea Nacional Catalana puntualitzen dos fets després d'analitzar els resultats de les eleccions a la capital del Baix Camp. En aquest sentit, constaten que el nombre de regidors dels partits independentistes i republicans ha augmentat en conjunt. Per aquest motiu, consideren un «perill» un possible pacte amb els partits del 155 per guanyar l'alcaldia, ja que donats els resultats, aquesta possibilitat «ha desaparegut totalment». Des de l'ANC-Reus per la Independència consideren que seria «un frau al conjunt de l'independentisme» que els partits republicans i independentistes pactessin la conformació del govern municipal amb partits del 155. 

 

Tanmateix, tal com l'Assemblea havien manifestat abans de les eleccions, segueixen reclamant una conformació d'un govern netament republicà i independentista, el qual es comprometi en la defensa de les llibertats i la democràcia. També es demana que es consensuï una estratègia política compartida pels diversos actors independentistes de la ciutat per desenvolupar polítiques per afavorir el consum de proximitat i les empreses deslligades de les oligarquies de l'Estat. 

 

Per acabar, s'emplacen als diversos actors de l'independentisme a treballar per eixamplar la base i la millor manera de fer-ho és a base de desenvolupar polítiques socials des del govern municipal, que permetin fer arribar els beneficis de la República al conjunt de la ciutadania. 

 

L'ANC consideraria un «frau» que JxReus, ERC o CUP pactessin un govern amb partits del 155 | delCamp.cat